Новини Золочівщини
10:19, 24 квітня 2015
1084
0

ВЕСНЯНЕ СВЯТО

ВЕСНЯНЕ СВЯТО
Gazeta
Фото: НУС
22 квітня у ДНЗ №7 «Веселка», яким завідує Неля Миколаївна Грицина, вихованці старшої групи радо вітали прихід весни, раділи, водили гаївки, тішились весняним розмаєм. Діти розповідали вірші, співали пісні, жартували гралися у веселі, шумні народні ігри. А ще закопували в землю горщик з кашею, бо ж за зиму земля зголодніла, її потрібно нагодувати. Парубочі жарти у кращих українських традиціях, щирий сміх та врода маленьких красунь полонили глядачів у залі.
– Ой чия ж то дівчинонька
В зеленій спідниці?
Вона так ся гонорує,
Як жаба в пшениці, – жартували хлоп‘ята.
І тут же отримали облизня:
– Ой чий же то парубочок
Так ся гонорує?
Одну ногу закидає,
А другой гальмує.
Не забули і про перших провісників весни – птахів. Був тут і Чижик-Пижик, і Бузьок, і Журавлик, і Ластівочка, і на завершення, звичайно, у кращих традиціях – печиво у вигляді пташок.
Люблять свою справу вихователі Галина Дутчак та Галина Дук, вкладають душу, виховуючи справжніх українців, змалечку закоханих у пісню, слово, звичаї рідного краю. А ще слід відмітити залюбленість у свою роботу музичного керівника Ірини Басараб, бо ж кожен учасник свята мав можливість показати себе і солістом, і мастаком у народних танцях. Ірина Дмитрівна вкладає у маленькі дитячі сердечка зернятка любові до України, ознайомлює їх із давніми традиціями нашого народу.  
Дякувала малюкам за гарне свято вихователь-методист Галина Лабаз:
– Якщо б сьогодні влаштувати змагання на те, хто знає більше гаївок, батьки чи діти, безумовно, перемогли б найменші. Дякую за гарне і чудове свято діткам, вихователям за ті зерна патріотизму та націоналізму, які засівають у душі наших вихованців. Хочу щиро побажати їм, щоб ці зерна проросли і дали гарні сходи. Щоб вони насправді зростали у багатій, щедрій мирній Україні, в такій, про яку ми мріємо.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.