Новини Золочівщини
16:06, 08 лютого 2018
1909
0

Сучасні інструменти управління містом

Сучасні інструменти управління містом
Gazeta
Фото: НУС
1 лютого у приміщенні Золочівської міської ради відбувся тренінг «Сучасні інструменти управління містом», який провели експерт з соціальної мобілізації ГО «Розумне місто» Олександр Рябий, тренер з енергоаудиту Дмитро Щербін ті інші фахівці. У заході взяли участь голови правління об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Ігор Гриньків, міський голова Золочева:
– У далекому 1995 році ми з вами розпочали реформування  у житловому секторі нашого міста. З цього часу ми маємо такі показники: 140 будинків, у котрих створено об‘єднання співвласників багатоквартирних будинків, і 120 багатоквартирних будинків сьогодні знаходиться на утриманні управителя, яким є Золочівське МВ ЖКП. Міська рада, а це депутати нашого міста, послідовно підтримують ваші ініціативи і підтримують шлях реформ у житловому секторі. У зв‘язку з цим міська рада у грудні 2017 року прийняла програму підтримки ОСББ.  Хочу нагадати про нашу роботу 2015–2017 роки. Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» ІІІ прийшов нам на допомогу, ми отримали всі дуже хороший досвід, почали робити у Золочеві реальні реформи: утеплювати  і ремонтувати дахи, утеплювати фасади, замінювати комунікації.  Також 2 лютого завершився прийом заявок на обласний конкурс проектів місцевого розвитку і золочів'яни подали на цей конкурс аж 14 заявок.
Олександр РЯБИЙ, експерт з соціальної мобілізації проекту «Розумне місто»:
–  У липні, коли вступає в силу останній Закон України про енергоефективність, (це останній закон з енергопакету), вступають в силу  і норми роботи Фонду енергоефективності, і там ваші ОСББ можуть отримати реальну фінансову допомогу на термомодернізацію і ремонт ваших будинків. Ви можете отримати до 40 % від договірної ціни на ремонт вашого ОСББ.
 На тренінгу розглянули  питання про основні положення Закону України про енергоефективність, а також що треба робити, щоб отримати ці кошти.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.