Новини Золочівщини
14:29, 23 листопада 2017
886
0

Поклялись на вірність українському народові

Поклялись на вірність українському народові
Gazeta
Фото: НУС

18 листопада 2017 року в Навчальному центрі Національної гвардії України близько трьохсот військовослужбовців строкової служби військових частин 3027 та 3066 Північного ОТО урочисто присягнули на вірність українському народові та продовжили справу мужніх захисників Вітчизни.

Урочистий захід розпочався із винесення Бойового прапора Навчального центру.

Начальник Навчального центру Національної гвардії України полковник Михайло Кулик привітав усіх із знаменною подією у їхньому житті. Він зазначив: «Велика честь для кожного чоловіка зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину, наполегливо оволодівати військовими знаннями, адже Україні потрібні мужні чоловіки, які прагнуть стати на захист Вітчизни в цей нелегкий час. Сьогодні перед лицем своїх побратимів, батьків та друзів Ви дали присягу бути вірними захисниками Української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи та територіальної цілісності».

До слів привітань приєднались заступник голови Золочівської райдержадміністрації Ігор Нижник, міський голова Золочева Ігор Гриньків та ветеран Навчального центру, прапорщик у відставці Євген Карлащук.

Ледь стримуючи сльози радості на очах, від імені батьків із знаменною подією молодих воїнів привітали матері гвардійців Тетяна Бурдейна та Вікторія Помазан, які побажали захисникам достойно виконувати свій конституційний обов'язок та примножувати славні традиції українського війська.

Для пастирського благословення і освячення були запрошені священнослужителі Андрій Кулицький та Юрій Галабуда.

За старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службових обов'язків кращим гвардійцям молодого поповнення начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик вручив грамоти, а батькам військовослужбовців подяки за достойне виховання своїх синів.

Після церемонії прийняття Військової присяги для усіх присутніх було продемонстровано виступ інструкторів кінологічної служби Навчального центру зі своїми службовими собаками та показове виконання прийомів рукопашного бою молодими гвардійцями військової частини 3027. Також гості мали змогу ознайомитись із зразками новітньої військової техніки, стрілецької зброї та спеціальних засобів.

На завершення святкових заходів відбулась зустріч керівного складу Навчального центру НГУ та представників Північного ОТО із батьками та родичами молодих гвардійців.

 

Роман СИДОРОВИЧ, майор

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.