Новини Золочівщини
18:32, 24 жовтня 2017
834
1

Закладено основу для сталого розвитку

Закладено основу  для сталого розвитку
Gazeta
Фото: НУС
24 жовтня, у Києві відбулося засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка. Під час промови глава держави зазначив, що найгірше в українській економіці вже в минулому, а країна не просто вистояла, не просто уникла дефолту, а заклала основу для сталого розвитку.
Петро Порошенко зауважив, що владу критикують за участь у відкритті новозбудованих доріг, мостів, шкіл або підприємств в регіонах. За словами глави держави, це робиться для того, щоб привернути увагу до змін, які щоденно відбуваються в державі.

У засіданні Ради регіонального розвитку взяв участь міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ:
– Рада регіонального розвитку є консультативно-дорадчим органом при Президентові України. До основних завдань Ради належить сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів, зокрема місцевих органів виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування щодо удосконалення державного будівництва, напрацювання новітніх підходів у сфері регіонального розвитку. Також на цей орган покладено функцію вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку регіонів, механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу регіонів, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності. Сьогодні в Україні йде процес формування нової еліти, людей, здатних будувати державу на зовсім інших принципах. Сподіваюсь, що керівництво держави також розуміє і реально оцінює силу місцевого самоврядування. Адже сильна Українська Держава має стояти на міцному фундаменті сильного місцевого самоврядування, таких громад як Золочів, де панує український національний дух, зберігаються національні традиції, культура. Це завжди важко, але якщо Господь хоче зробити нас щасливими, то веде по найважчому шляху, бо легких шляхів до щастя не  буває.
Обговорюючи зміни та перспективи розвитку, особливу увагу приділили реформам (освітній, медичній, судовій, пенсійній), перебігу процесу децентралізації та залучення інвестицій. Серед головних завдань для голів облдержадміністрацій Президент визначив створення нових робочих місць, залучення інвестицій тощо.

Леся ГОРГОТА
Фото: Віталій САЛО
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.