Новини Золочівщини
18:26, 20 жовтня 2017
770
1

Співробітництво малих міст

Співробітництво малих міст
Gazeta
Фото: НУС
19–20 жовтня в місті Лубни відбулася 2-га конференція співробітництва малих міст, селищ та об’єднаних територіальних громад України з питань енергобезпеки, енергоефективності, довкілля та сталого розвитку.
Ця конференція відбулася в рамках проекту, який впроваджується завдяки гранту, наданому через Програму LINK Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії.
Участь у конференції взяли міський голова Золочева Ігор Гриньків та спеціаліст з питань зовнішньо-економічної діяльності та міжнародного співробітництва Золочівської міської ради Світлана Кармазин.

Під час конференції обговорювали як будуть розвиватися малі громади в умовах зміни клімату, які заходи передбачати в розробці Планів дій по адаптації і протидії змінам клімату в Україні з урахуванням географічних і демографічних відмінностей громад.
Роман Харитонов, віце-президент Фонду «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» з питань міжнародного співробітництва інформував учасників конференції про широкі можливості залучення фінансової і технічної допомоги від світових та європейських «зелених» фондів. За рекомендацією Фонду один із регіонів України буде розглянутий секретаріатом, як повноправний член Асамблеї Європейських Регіонів (AER). Асамблея включає 15 міжнародних донорських організацій.
Світлана КАРМАЗИН, спеціаліст з питань зовнішньо-економічної діяльності та міжнародного співробітництва Золочівської міської ради:
– Громади, які приєдналися до проекту мають ставити перед собою досить амбітні плани щодо низьковуглецевого сталого розвитку. Першим кроком до втілення такої політики має бути приєднання громади до «Угоди мерів», згідно з якою громади беруть на себе зобов’язання створити структуру енергоменеджменту, впровадити інформаційну систему енергомоніторингу і прийняти План сталого енергетичного розвитку і клімату (SECAP), який передбачає зменшення викидів СО2 в атмосферу не менше ніж на 30%. Золочів з 2011 року активно працює у напрямку  сталого енергетичного розвитку. Відтак, наше місто у 2013 році першим в Україні повністю відмовилось від закупівлі російського газу, повністю перевівши міські котельні на альтернативні види палива. Активно працюють у місті і над впровадженням інших джерел енергії. У 2016 році депутати прийняли Програму «Золочів – місто сонячної енергії».





Леся ГОРГОТА
Фото  автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.