Новини Золочівщини
15:17, 11 серпня 2016
1205
0

Зразок співпраці влади і громади

Зразок співпраці влади і громади
Gazeta
Фото: НУС
4 серпня 2016 року з робочим візитом м. Золочів відвідали заступник керівника Програми розвитку ООН в Україні Блерта Чела та Міжнародний менеджер Проекту МРГ/ПРООН Хендрік ван Зіл. Вони ознайомились із діяльністю ОСББ у місті Золочів та побачили результати втілених мікропроектів у рамках партнерства з ЄС/ПРООН. Міський голова м. Золочева Ігор Гриньків також ознайомив делегацію із механізмами партнерства міської ради і громади. Ігор ГРИНЬКІВ розповів про ініціативи мешканців щодо покращення якості життя та наголосив на подальшій підтримці механізмів сталого розвитку міста:
– Процес створення ОСББ у Золочеві розпочався ще у 1996 році. Тоді було складно говорити із людьми. Золочів‘янам важко було усвідомити, що вони є повноправними власниками житла і мають певні зобов‘язання щодо його утримання. Пройшов час і в Золочеві створено понад сто ОСББ. Звісно, що є масштабні роботи, котрі мешканцям не під силу самим зробити. Кілька років тому ми на сесії Золочівської міської ради прийняли Програму підтримки ОСББ. Як ніколи вчасно нам на допомогу прийшов Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Завдяки участі у Проекті мешканці не лише змогли вирішити найбільш проблемні питання у їхніх будинках, а й отримали поштовх до того, щоб самим брати участь у вирішенні цих проблем. Жителі зрозуміли, що власними зусиллями, власною працею з допомогою певних ресурсів можуть змінювати якість свого життя. Відтак ми маємо на сьогодні нову хвилю створення ОССБ у Золочеві. Золочів‘яни бачать успішний приклад участі сусідніх будинків у Проекті ЄС/ПРООН і також хочуть брати участь у Проекті.
Блерта ЧЕЛА, заступник керівника Програми розвитку ООН в Україні Блерта Чела:
– Хочу висловити щире захоплення вашим містом і людьми, котрі тут проживають і подякувати за співпрацю. У вашому місті бачимо позитивний приклад співпраці міської влади з громадою, видно, що тут присутній постійний діалог. Я чудово розумію, що бути мером – це дуже відповідально і водночас складно, бо й сама колись була обраною на цю посаду у своєму рідному місті. В особі міського голови Золочева я побачила лідера, котрий надихає людей на зміни до кращого. Я рада сьогодні від того, що змогла побачити результат від нашої Програми.
Хендрік ван ЗІЛ, міжнародний менеджер Проекту МРГ/ПРООН:
– Ми не можемо недооцінювати той факт, що такі передові громади як ви, фактично задають тон і показують приклад іншим містам. Сьогодні ми ознайомились із тим як втілюється Проект. Наступного року, надіюсь ми знову завітаємо до вашого міста і зможемо побачити ріст показників енергоефективності.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.