Новини Золочівщини
15:37, 20 жовтня 2017
1021
1

Об'єднавши зусилля, можна вирішити наболілі питання

Об'єднавши зусилля, можна  вирішити наболілі питання
Gazeta
Фото: НУС
Минулого тижня відбувся моніторинговий візит інженера-будівельника Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олега Баранецького та обласних координаторів у місто Золочів. Під час візиту ознайомились з реалізованими проектами та обговорили можливості для нашої громади, які ще в цьому році можна втілити в життя.
Як повідомив Олег Баранецький, проектом буде профінансовано ще декілька заявок від нашої громади вартістю близько 200 тисяч гривень і часткою громади п‘ять відсотків кожен. Також буде розглянуто дві заявки в рамках Smart City
.
– Нам надзвичайно приємно працювати із громадою міста Золочева. За три роки співпраці ми змогли багато чого втілити спільно. У золочівської громади є великий потенціал, який ми так успішно змогли розвинути спільними зусиллями завдяки тісній співпраці громади міста та міської влади. На завершення третього етапу проекту у нас є приємні новини для громад, з якими співпрацюємо. Завдяки економії коштів ми зможемо реалізувати ще кілька проектів.
Ірина ГАЛАЙКО, обласний координатор Проекту:
–  Позитивні зміни у свідомості громадян починаються тоді, коли люди готові повірити, що вони можуть «робити реальні речі». Золочів‘яни повірили і мають прекрасний результат. Золочів одне з дуже небагатьох міст, де над створенням ОСББ працювали з 90-х років і де стільки багатоквартирних будинків  було охоплено такою формою правління. Дуже важливим є розуміння майнових прав, обов‘язків і відносин між власниками приміщень у багатоквартирних будинках; утримання та обслуговування будинку та прибудинкової території силами ОСББ; планування господарської діяльності ОСББ. Вже сьогодні можна сказати, що реалізація Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Золочеві дала прекрасні результати, які на початку здавалися недосяжними.
Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:

– Щиро вдячний керівництву та координаторам Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за те, що впродовж трьох років допомагають нам  впроваджувати ініціативи, що спрямовані на сталий соціально-економічний розвиток на місцевому рівні. Спільними зусиллями ми змогли дуже багато зробити у Золочеві доброго і корисного. Завдяки Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» співвласники багатоквартирних будинків отримали можливість залучити кошти для вирішення нагальних проблем. Більшість викликів, з якими зараз стикається житлова сфера, носять соціально-економічний характер або стосуються питань розвитку. Багато хто зараз має наочний приклад, як об‘єднавши спільно зусилля, можна вирішити наболілі питання.  Разом з Проектом ми змогли впровадити заходи з енергозбереження у двох дошкільних установах, що є надзвичайно важливим, адже про дітей маємо думати насамперед.
Голови ОСББ та члени ініціативних груп презентували свої напрацювання та бачення майбутніх проектів, які можуть бути реалізовані.
Обласні координатори Проекту Ірина Галайко та Ігор Назар наголосили на технічних деталях в процесі подання заявок.

Леся ГОРГОТА
Фото  автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.