Новини Золочівщини
14:41, 20 жовтня 2017
951
2

Урочиста лінійка

Урочиста лінійка
Gazeta
Фото: НУС
14 жовтня – 75 річниця створення Української Повстанської Армії.
УПА були єдиною в Другій Світовій війні армією, яка ставила собі завданням захист Українців. Її вояки справді виконали його, попри чисельну перевагу ворогів.
100 тисяч солдатів та півмільйона волонтерів – такою була єдина в ІІ Світовій війні армія, що представляла українські інтереси.
У Золочівській ЗОШ І–ІІІ  ст. №  3 відзначили 75-річницю створення УПА. Урочиста лінійка зібрала учнів школи та вчителів, котрі спільно виконали Державний Гімн України та вшанували тих, хто життя свої віддав за незалежність нашої держави.
 
– 14 жовтня, в День захисника України і свята Покрови Пресвятої Богородиці, ми відзначали 75-ту річницю створення Української повстанської армії. Армії, яка з перших днів її створення і до завершення боротьби проти гнобителів рідних земель була справді народною, оскільки повністю формувалася і підтримувалася місцевим населенням, – зазначила вчитель історії Тетяна Тихонова.
Шкільний ансамбль «Росинка» під керівництвом Ірини Федорчук, лауреат районних та обласних конкурсів, виконав повстанські пісні.
– Воїни УПА поставили собі за мету боротися за повне звільнення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу. Кращі сини і дочки українського народу мужньо чинили опір двом потужним тоталітарним режимам, кожний з яких прагнув поглинути нас, поневолити або знищити українців. Вони залишалися відданими українській справі і не припиняли боротьбу, навіть усвідомлюючи її приреченість в той час. І в результаті вони перемогли, – продовжили екскурс в історію учні 7-Б класу.
Директор школи Василь Любинецький подякував учням за активну участь у житті школи, за оформлення шкільних стіннівок до відзначення 75-ї річниці створення УПА, за виготовлення листівок тим захисникам України, котрі сьогодні воюють за їхнє  щасливе дитинство.
– Такі заходи, як і пам'ять про перемоги воїнів Української повстанської армії, надихають нинішніх захисників України, які протистоять російській агресії, додає їм сили і мужності. Ми віримо в їхню перемогу, – зазначив Василь Васильович.
Завершились урочисті заходи спільним виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний».


Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (2)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.