Новини Золочівщини
14:14, 20 жовтня 2017
828
1

Урок мужності у ліцеї

Урок мужності у ліцеї
Gazeta
Фото: НУС
14 жовтня ми відзначаємо День захисника України. Саме тому напередодні свята в рамках Тижня предмета «Захист Вітчизни» до Золочівського економічного ліцею завітали представники Навчального центру Національної гвардії України капітан Андрій Бігун, капелан отець Юрій та військовослужбовці за контрактом молодший сержант Юлія Цимба, старший солдат Вікторія Краснікова.
 

 

 

 Під час зустрічі учні дізналися про особливості проходження військової служби, роль Збройних сил України в умовах конфлікту на Сході. Ліцеїстам було запропоновано переглянути відеоролик, головна ідея якого – захист територіальної цілісності України.
Гості розповіли дітям про перебування в зоні АТО. Місцями виконання бойових завдань золочівських воїнів Національної гвардії України були Слов’янськ,  Дружківка, Краматорськ, околиці Донецька.
Найцікавішим для ліцеїстів був огляд споряджень та спецзасобів захисту, продемонстрованих військовослужбовцем. Учні мали змогу поміряти бронежилет ІV класу вагою 12 кг, одягнути каску з тактичними окулярами, провели неповне розбирання та складання навчального автомата Калашникова. Такі необхідні речі рятують життя наших захисників, адже бронежилет витримує постріл автомата, а тактичні окуляри витримують осколковий удар.
 На завершення зустрічі гості відповідали на запитання молоді і запросили  педагогів та їх вихованців на екскурсію в Навчальний центр. Адже 14 жовтня – День захисника України.



Андрій Носкевич,
учитель предмета «Захист Вітчизни» Золочівського економічного ліцею
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.