Новини Золочівщини
15:44, 21 квітня 2017
975
0

Відродися, писанко!

Відродися, писанко!
Gazeta
Фото: НУС
Благодійний фонд «Золочів відроджений» представляв місто Золочів в обласному конкурсі громадських ініціатив, що оголошувався Департаментом внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області. Участь у конкурсі взяло 60 громадських організацій, декотрі представляли 2–3 проекти. Лише 19 проектів стали переможцями цього конкурсу, одним із яких є проект Благодійного фонду «Золочів відроджений» «Відродися, писанко!». Декоративні яйця-писанки зайняли своє місце в історичному центрі міста (на площі перед Храмом Воскресіння Господнього). Впродовж Великодніх свят жителі Золочівщини та гості міста з усієї Львівщини, інших областей та інших держав зможуть милуватися диво-писанками, фотографуватися біля них.
«Благодійний фонд «Золочів відроджений» один із переможців у конкурсі «Відродися, писанко!», і так як наше місто є одне з найкращих, ми вирішили в центрі Золочева організувати надзвичайну виставку, на якій красуються традиційні українські писанки. Ціллю проекту є популяризація українських традицій, а саме українського писанкарства як художнього явища та культурного феномену. Завдання проекту влаштувати у центральній історичній частині міста Золочева сучасну ексклюзивну вставку із експозиції українських писанок, які представлятимуть художні орнаменти різних регіонів нашої країни, і матимуть на меті розвивати та поширювати українське мистецтво, культуру та традиції. До участі у реалізації проекту запрошено інші міста Львівщини: Городок, Кам‘янка-Бузька, Перемишляни, Глиняни, Яворів, Броди, Буськ, Жовква, Львів, які розмальовували писанки та наносили орнамент, притаманний їхньому регіону»,  – розповів Олександр ТЮТІН, Голова БФ «Золочів відроджений».
«Щасливі, що у Золочеві проходить чудова виставка. Така ініціатива завжди буде підтримала і депутатами міської ради, і самими золочів’янамии. Адже це наша історія і наші традиції. А традиції потрібно відроджувати, щоб наші діти знали і пам’ятали хто ми!», – вважає Тарас КУЙБІДА, депутат Золочівської міської ради.
«Ця виставка – це лиш початок більш масштабного проекту. На наступний рік ми плануємо організувати фестиваль писанок, де будуть представлені писанки з усіх міст Львівської області. Також проводитимуться різноманітні конкурси та ігри, діти зможуть навчитися розмальовувати писанки», – пропонує Наталія РЕПТАК, провідний спеціаліст міської ради.
«Хочу подякувати усім, хто долучився до такого прекрасного свята у нашому місті. Це, насамперед, Благодійний фонд «Золочів відроджений», адже саме вони є організаторами цього свята. Звичайно, складаю подяку дітям з ЦДЮТ, які під керівництвом Оксани Кирилової виготовили надзвичайну писанку, і всім митцям, які доклали зусиль, щоб ця виставка відбулась. Радію, що мої колеги, голови міст-конкурсантів, підтримали цю ініціативу та особисто долучились, щоб у Золочеві відбулося прекрасне свято. Дякую вам усім, і веселих свят!», – з вдячністю підсумовує міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ.

Мар'яна БОЙКО
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.