Новини Золочівщини
15:02, 31 липня 2015
1642
0

Створено благодійний фонд

Створено благодійний фонд
Gazeta
Фото: НУС
 

Створено благодійний фонд

 

Учора у Золочівській міській раді відбулось засідання правління новоствореного Благодійного фонду «Золочів відроджений». Засновниками Благодійного фонду виступили головний лікар Золочівської ЦРЛ Ганна Самчкуашвілі, декан Золочівського благочиння УПЦ КП митр. прот. Володимир Легкий, настоятель римо-католицької церкви Успіння Пресвятої Діви Марії Михайло Голдович, приватні підприємці Олександр Тютін та Йосип Барабаш, історик та громадський діяч Володимир Сивак та міський голова Золочева Ігор Гриньків. Це люди, котрі не просто люблять наше місто, а й бачать його відродженим, про що свідчить назва Фонду. Основними напрямками діяльності Благодійного фонду буде відродження культури та фізичного і духовного здоров‘я молоді, відродження галузі охорони здоров‘я та забезпечення її сучасним обладнанням, реставрація міста та відродження його минулої слави.
Олександр ТЮТІН:
– Я часто буваю у закордонних поїздках і бачу рівень розвитку європейських міст, міст Сполучених штатів Америки. Спілкуюсь із різним колом людей, розповідаю їм про Золочів, про те, що прагнемо досягти високого рівня розвитку і Благодійного фонду «Золочів відроджений» дасть нам можливість залучити додаткові кошти для потреб золочів‘ян. Робота Фонду буде прозорою. Буде створено сайт, де кожен зможе однаково ознайомитись з потребами так і з використанням коштів.
Володимир СИВАК:
– Маємо на меті зробити все для того, щоб Золочів повернувся до того рівня розвитку, який існував тут до 1939 року. До цього часу наше місто відносилось до Тернопільського воєводства. Його називали маленьким Парижем. Це був центр округи, куди входили не лише села, а й такі міста як Бережани та Броди. Отож маємо ставити перед собою великі цілі. Хочеться, щоб тут знову запрацював окружний шпиталь (міжрайонна лікарня), маємо побудувати басейн і не тільки. Колись тут діяло лише харчових підприємств – 12. Золочів‘яни займались переробкою риби, виготовленням соків, була тут винокурня  і багато чого іншого. Якщо говорити про населення, то золочів‘яни відзначались високим рівнем культури. У старих джерелах засвідчено, що Золочів відрізнявся чистотою і порядком. Багато хто пам‘ятає на вокзалі круглий дубовий стіл, бо серед золочів‘ян не прийнято було ставити валізи на долівку. Це лише маленький приклад того рівня культурного розвитку, який тоді існував. Це було місто храмів. Біля костелу у Золочеві був бульвар, який зараз міська влада відновлює. Маємо дбати про дозвілля молоді. Не лише від заходу до заходу. У місті багато зроблено у цьому плані: збудовано спортивні і дитячі  майданчики, побудовано комунальний заклад «Спорт для всіх», відновлено міський фонтан. Ми хочемо, щоб Золочів і надалі відроджувався і ставав європейським містом.
О. Володимир ЛЕГКИЙ:
– Сьогодні в Україні існує безліч благодійних та волонтерських організацій, на жаль, не до всіх є довіра. Благодійний фонд «Золочів відроджений» працюватиме у різних напрямках. Це і робота із дітьми та молоддю, і відновлення історично втрачених цінностей нашого міста, і розвиток медицини, культури, спорту. Маємо багато над чим працювати, окреслюємо широке поле нашої діяльності. Такий Фонд нашому місту потрібен був ще на початках нашої незалежності. Вбачаю промисел Божий у тому, що нарешті появились люди-однодумці, котрі користуються повагою серед людей, часто виступають у ролі благодійників і, котрі мріють бачити Золочів відродженим.
О. Михайло ГОЛДОВИЧ:
– Сила нації – в її інтелекті. Маємо дбати про інтелектуальний та фізичний розвиток підростаючого покоління, маємо відроджувати те, що закладено нам генетично: мову, культуру, історію.  Якщо говорити про історію, то у планах відновити історично втрачені скульптури, які стояли перед костелом. Потребує реставрації Фігура Святого Яна, котрий біля храму Воскресіння Господнього. Це все історія нашого міста. Особливої уваги та уваги потребують люди, котрі позбавленні звичних нам побутових умов, реабілітації – алкозалежні. Фонд діятиме у різних напрямках. Намагатимемось допомагати хворим, військовим. Думаю, що у майбутньому сплануємо роботу так, щоб наші благодійники могли надавати цільову допомогу на певні потреби.
Ганна САМЧКУАШВІЛІі:
– Я вважаю святою справою знайти сили і можливості реалізувати задумане. Мене як лікаря болить здоров‘я підростаючого покоління. Це покоління, позбавлене уваги, уваги суспільства, а часто і уваги з боку рідних. Не секрет, що є багато сімей, де один, а то і обоє із батьків перебувають на заробітках. Маємо дбати про них всією громадою, створювати центри дозвілля для дітей та молоді. Не ті, де продається алкоголь, а спортивні, культурні заклади. Болить мене і стан сфери охорони здоров‘я. Думаю про технічне забезпечення. Не маємо відповідного діагностичного обладнання, рентген-апарату. А ще дуже хочу, щоб у Золочеві був МРТ-апарат. Це надзвичайно важливо. Бачу дуже багато перед собою і  вірю, що разом зможемо втілити не один задум.
Йосип БАРАБАШ:
– Маємо шукати всі можливі шляхи для того, щоб відродити наше місто. Хто це зробить, якщо не ми. Ми всі розуміємо, що коштів у державі завжди не вистачає. Маємо шукати усі можливі шляхи для того, щоб підняти спортивну галузь і всіляко втримати спортивні секції, котрі є у місті, гуртки тощо. У мене зростають діти. Вони займаються спортом і я чудово розумію тих викладачів, котрі для того щоб представити команду на якихось змаганнях змушені шукати спонсорів. Думаю, що це буде одним із напрямків діяльності Фонду.
Ігор ГРИНЬКІВ:
– Сьогодні ми заклали підвалини благодійного Фонду «Золочів відроджений».  Приємно, що до правління Фонду входять люди, яких поважають і яким довіряють. Адже пріоритетів у роботі є чимало. Діяльність Фонду буде максимально прозорою, постійно будемо інформувати золочів‘ян про залучені кошти та те, куди їх спрямовано. Хочу наголосити, що тут немає політики. Є Золочів, є громада Золочева, котрі заслуговують на те, щоб місто відроджувалось і розвивалось.
Головою Благодійного фонду «Золочів відроджений» обрано Олександра Тютіна, а його заступником –  Володимира Сивака.


Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.