Новини Золочівщини
17:39, 28 жовтня 2016
992
0

Польовий вишкіл гвардійців

Польовий вишкіл гвардійців
Gazeta
Фото: НУС
З особовим складом навчальних батальйонів Навчального центру НГУ проводиться польовий вишкіл. У Навчального центру приділяється неабияка увага проведенню занять на високому рівні.
Під час польових виходів відбуваються заняття та відпрацьовуються теми з вогневої підготовки, тактичної підготовки, військово-медичної підготовки, військової топографії, на яких курсанти практично засвоюють матеріал. Вперше виконують вправу кидання ручної бойової гранати та відпрацьовують питання знищення атакуючих бронемашин та обкатка бронетранспортером.
Завершальним етапом польового вишколу є тактичні навчання відділень з бойовою стрільбою, під час яких особовий склад на практиці застосовує набуті знання та практичні навички.
Тактичні навчання проходять за темою «Пошук, переслідування та знищення диверсійно-розвідувальної групи противника». Основна увага спрямованана відпрацювання наступних етапів: здійснення марш-кидка в складі відділення на 5 км, входження у зв'язок, визначення дальності до цілей, подолання водної перешкоди, надання першої домедичної допомоги пораненому, рух по азимуту, прохід через мінні загородження, маскування, наступ механізованого відділення, дії при ускладненні обстановки, виявлення ДРГ противника та його знищення.
На завершення проводиться бойова стрільба відділення. Військовослужбовці, які виконували обов’язки посадових осіб відділення (командир відділення, старший стрілець, гранатометник, помічник гранатометника, санітар, зв’язківець, стрільці), вправно справлялись з поставленими завданнями та вміло керували діями відділення.
Важливо відзначити, що всі військовослужбовці і строкової, і військової служби за контрактом приємно вражені такими заняттями, які в їх молодих серцях примножують сміливість,  рішучість, бажання підкорювати нові вершини та підвищують професійну майстерність, покращують їхній морально-психологічний стан.

Майор Роман Сидорович
Фото Анатолія Романюка

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.