Новини Золочівщини
10:14, 09 вересня 2013
1226
0

Нове обличчя автобусної зупинки

Нове обличчя автобусної зупинки
Gazeta
Фото: НУС

Золочів красивішає із кожним днем. Квітучі клумби, гарні охайні вулиці. А тепер золочів‘ян зустрічають оновлені автобусні зупинки. Та, ні, не просто оновлені. Завдяки творчому таланту Оксани Кирилової вони перетворились на спрвжній мистецький проект.

– Ідею розфарбування і окультурення автобусних зупинок ще на початку серпня підказав міський голова Ігор Гриньків, – розповідає керівник гуртка образотворчого мистецтва Центру дитячої та юнацької творчості школяра Оксана Кирилова. – Але, як художнику потрібні полотно і палітра, так і в цьому випадку, зупинки спочатку потребували реставрації, а потім вже пензля. Та й фарби повинні бути відповідні. Тут посильну допомогу надали керівник «Золочівагробуд» Йосип Барабаш та начальник ЖЕКу Василь Газда, а також їхні працівники.

 

Автобусна зупинка на Бродівській із сірого, облупленого «трикутника-дашка» перетворилась на привабливу хатинку. Всого лиш кілька було затрачено юними художниками і на розмальовку зупинки на вул. Січових Стрільців, навпроти економічного ліцею. Тепер, за потреби, можна не тільки заховатись від дощу чи вітру, не боячись заплямити одяг, адже розмальовувались вони спеціальними німецькими морозостійкими фасадними фарбами, але й підняти настрій, дивлячись на різнокольорових веселунчиків, що ніби скачуть на вас зі стін та хочуть подарувати незабутню усмішку.

«Тематику малюнків підбирали самі діти, – пригадує п. Оксана, – а герої взяті з мультфільму «Смішарики», бо поруч ще й дитячий майданчик. Працюючи над зупинкою на вулиці Січових Стрільців, мої вихованці одразу ж висловили побажання, яке вважаю за необхідне озвучити. Усі вони хочуть, щоб поруч збудували новий дитячий майданчик. Тоді цей сквер стане гарною відпочинковою зоною для дітей».

То як же не назвати цих юних золочів’ян: Аню Вільчинську, Тетяну Бурак, Богдана Чепелюка, Христину Кузь, Яну Боровиковську та Анастасію Пилипів, які з шкільної парти хочуть, щоб їхнє рідне місто було чисте та красиве! Справжнє європейське місто.

 

Віталій ЩУР

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.