Новини Золочівщини
19:50, 16 лютого 2016
940
0

У Золочеві вшанули воїнів-афганців

У Золочеві вшанули воїнів-афганців
Gazeta
Фото: НУС
14 лютого в місті Золочеві відзначили 27 річницю з дня виведення радянських військ з Афганістану.
 
Військовослужбовці Навчального центру спільно з  ветеранами Афганістану, з громадою міста, представниками місцевих органів самоврядування та священнослужителями різних конфесій взяли участь у панахиді, яка відбулася біля пам’ятника «Учасникам бойових дій на території інших держав».
 
Виконанням Державного Гімну України починав і завершував вшанувальні заходи оркестр Навчального центру. Священики відправили панахиду за загиблими.
 
Зі словами вдячності, шани та світлої пам’яті до всіх присутніх воїнів-афганців звернувся перший заступник голови Золочівської РДА Ігор Нижник та начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик.
 
На честь тих, хто поліг у чужій війні автоматники дали трикратний салют. На завершення військовослужбовці Навчального центру поклали гірлянду до пам’ятника, а представники влади та організацій, воїни-афганці здійснили покладання вінків і квітів.
 
На прохання ветеранів Афганістану командування Навчального центру організувало поминальний обід.
 
А напередодні відбулась зустріч особового складу Навчального центру із воїном – інтернаціоналістом старшим прапорщиком у відставці Петром Путрею. В ході захопливої розповіді ветеран розповів гвардійцям про ті далекі дні виконання військового обов’язку у Афганістані. Військовослужбовці із захопленням слухали цікаву розповідь і на завершення щиро йому подякували.
 
Також у переддень річниці виведення радянських військ з Афганістану голова ради ветеранів Навчального центру НГУ Петро Кутинський разом з воїнами – афганцями поклали вінки до могил військовослужбовців Золочівщини, що полягли у далекому Афганістані.
 
В цей нелегкий та буремний час для України пам’ятати про героїзм учасників Афганської війни – означає стати на перекір тому злу, яке сьогодні на превеликий жаль приносить людські жертви, це означає – творити добро для всіх хто став на захист нашої держави.
 
Низький вам уклін за вашу мужність, відвагу і страждання.
 
майор Роман Сидорович

відео Мар'яни БОЙКО
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.