Новини Золочівщини
16:57, 03 жовтня 2015
933
0

БЮДЖЕТ МІСТА ПОПОВНИВСЯ НА 21 МЛН. 400ТИС. ГРН

БЮДЖЕТ МІСТА ПОПОВНИВСЯ НА 21 МЛН. 400ТИС. ГРН
Gazeta
Фото: НУС
29 вересня відбулась чергова сесія Золочівської міської ради. Під час сесії було заслухано ряд депутатських звернень, розглянуто низку земельних питань, а також прийнято вагоме в житті міста рішення – затверджено Генеральний план, а також збільшено міський бюджет на 21 мільйон 400 тисяч гривень.
Про це спілкуємось із міським головою Золочева Ігорем ГРИНЬКІВИМ.
–   Золочівська громада отримала документ, який буде визначати містобудівну політику, тобто просторовий розвиток міста, розміщення основних об’єктів, збереження історико-культурної спадщини, зелених зон, парків, охорони пам’яток історії, розміщення нових об’єктів. У кожному місті має бути генеральний план, у якому є чітке розуміння транспортної інфраструктури, розміщення паркінгів тощо. В європейських містах вулиці не ширші, а машин набагато більше. Але там ці проблеми вирішуються. Золочів також європейське місто,  у нас є фахівці, які можуть вирішувати ці проблеми. Над затвердженням Генплану міста Золочева фахівці Державного інституту проектування міст «Містопроект» працювали кілька років. Цей містобудівний документ пройшов тривалі громадські обговорення і нарешті  затверджений. Це по суті конституція розвитку міста, ті основні принципи, які треба зберігати при плануванні і проектуванні окремих частин, окремих фрагментів міста. Наступним етапом після затвердження Генерального плану буде розроблення детальних планів територій, містобудівних обґрунтувань для вирішення питань забудови ділянок, визначення регламентів по всіх питаннях містобудівної діяльності в межах міста; спеціальні проекти та програми розвитку економічної діяльності, охорони навколишнього середовища, охорони здоров’я населення, збереження пам’яток історії та культури.
– Для втілення будь-якого широкомасштабного проекту потрібні великі гроші. У міському бюджеті їх завжди катастрофічно не вистачає. Однак, Вам вдалось залучити до міського бюджету чималі кошти.
– Сьогодні нам вдалось залучити з Державного бюджету України коштів на суму 21 мільйон 400 тисяч гривень. Правильне планування і наполеглива праця фахівців Золочівської міської ради дали можливість отримати кошти на нагальні потреби нашого міста. Так нам було направлено кошти з  Державного бюджету України в сумі 6 мільйонів гривень на реконструкцію бульвару Сковороди. Впродовж літа тут активно ведуться будівельні роботи і орієнтовно за тиждень ми розпочнемо замощення бульвару базальтовою бруківкою, частина якої вже завезена, та влаштовувати тротуари. Також наступного тижня монтуватимуть колони під скульптури, які будуть встановлені перед головним входом до Костелу Успіння Пресвятої Діви Марії.
Цьогоріч завершимо роботи з каналізування житлового масиву Заріччя, буде встановлено сучасне перекачувальне обладнання. Наступного року можна буде приступати до прокладання твердого дорожнього покриття.  
Окрім того, отримали 3, 5 млн. грн. для каналізування вулиць П. Мирного, О. Кобилянської, М. Залізняка. Надалі будемо клопотати перед Міністерством екології про виділення коштів на каналізування іншого нашого масиву – вулиць Спортивної, Замкової, Перемоги, на що з ініціативи мешканців, котрихзгуртував наш архітектор Роман Кушнір вже виготовлено проект та проведено його державну експертизу.
Ми  дбаємо про недопущення забруднення надр, забруднення водойм каналізаційними стоками, ми робимо  все для того, щоб покращити екологічну ситуацію у місті та районі. За рахунок коштів, які нам виділило Міністерство екології розпочнемо будувати карти складування для твердих побутових відходів на нашому полігоні у с. Єлиховичі.
Мені дещо прикро, що в питанні виділення коштів ми так і не  відійшли від радянщини. Кошти виділяють як правило наприкінці року і працювати доводиться у вкрай напруженому режимі. Чому? Тому що потрібно дотримуватись фінансової дисципліни та якісно виконувати роботи. Основні будівельні роботи на бульварі Сковороди завершимо ще до настання активних холодів, а земляні роботи, заміну каналізаційних мереж можна проводити і в холодну пору. Думаю, погодні умови не стануть на заваді. Сподіваюсь, що ще до кінця року нам вдасться зробити дуже багато.

Розмовляла Леся ГОРГОТА
Фото Тараса ФАЛКОВСЬКОГО
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.