Новини Золочівщини
16:49, 28 серпня 2015
1584
0

У НАВЧАЛЬНОГО ЦЕНТРУ – НОВИЙ БОЙОВИЙ ПРАПОР

У НАВЧАЛЬНОГО ЦЕНТРУ –  НОВИЙ БОЙОВИЙ ПРАПОР
Gazeta
Фото: НУС

 

На головній площі країни 24 серпня з нагоди святкування Дня Незалежності України відбувся Марш Незалежності.

У вітальному слові Президента України звучали слова вдячності військовим та підрозділам Національної гвардії України за їх значний внесок у відстоюванні незалежності нашої країни. Петро Порошенко вручив бойові прапори військовим частинам, які брали участь в антитерористичній операції на сході нашої держави. Бойовий прапор Навчального центру Національної гвардії України отримав і начальник центру, полковник Михайло Кулик.

Вранці 25 серпня у Навчальному центрі Національної гвардії України урочисто зустріли бойове знамено. З цієї нагоди військовослужбовців вітав начальник Навчального центру НГУ, полковник Михайло Кулик:

– Бойовий Прапор Навчального центру є символом честі, доблесті та слави. Він зобов’язує кожного присутнього тут військовослужбовця Національної гвардії віддано служити українському народові, мужньо та непохитно боронити Українську державу.

Особовий склад вишикувався перед внесенням бойового прапора частини. Під вигуки: «Слава! Слава! Слава!», – прапороносці внесли бойове знамено. Гордість і відповідальність за долю кожного, за долю країни відчували у ці хвилини гвардійці.

Священики різних конфесій освятили новий бойовий прапор.

Від імені ветеранів навчального центру військовослужбовців вітав полковник у відставці Ярослав Сабадаш.

Також на загальному шикуванні начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик довів заохочення Командувача Національної гвардії України та вручив офіцерам погони.

На завершення урочистих заходів під звуки військового оркестру підрозділи Навчального центру Національної гвардії України на чолі з прапороносною групою, що несла Бойовий прапор пройшли урочистим маршем.

Фахівець з озброєння, підполковник Віктор Мірчук:

– З давніх часів, згідно зі всіма військовими канонами, військові підрозділи мали свої знамена. Коли військова частина втрачала бойовий прапор, вона розформовувалася. Тому це дуже дорогоцінна річ для військових. Оскільки у 2014 році на базі внутрішніх військ була створена Національна гвардія, старі прапори залишаються як історична цінність. А нові знамена вже відносяться до нової структури – Нацгвардії. Це велика подія в історії нашої військової частини 3007 – Навчального центру Національної гвардії України.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА

 

 

 

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.