Новини Золочівщини
13:31, 25 червня 2015
1289
0

Щоб надавати якісні послуги пасажирам

Щоб надавати якісні послуги пасажирам
nus
Фото: НУС

 

 
Ситуація, яка сьогодні склалась з умовами праці автоперевізників та «сервісом» для пасажирів дуже далека від цивілізованої, європейської. Всі транспортні засоби, які колись обслуговували три автостанції Золочева, нині, як у вулик, з‘їжджаються в центр міста. Але ж у вулику панує залізна дисципліна і порядок. А на старій автостанції ні того, ні іншого. Навіть, диспетчера чи касира немає – інформації отримати, окрім, як зі шматків паперу хаотично розвішаних на вікні, отримати немає від кого. Квитки для Золочева давно вже забутий документ. Здається, що ця проблема для нашого міста буде вічною. Окрім цього, забрудненість повітря у центрі нашого міста при такому скупченні маршруток, автобусів, таксі давно вже в багато разі перевищила допустимі норми. У центрі міста майже цілодобово нестерпний гармидер, шум. А довкола в багатоповерхівках мешкає чимало дітей, людей поважного віку, котрі потребують тиші.
Богдан Рибаха, заступник міського голови Золочева:
– До Золочівської міської ради і до мене особисто неодноразово надходять звернення громадян міста та району з проханнями забезпечити належні умови для пасажирів на автостоянці, що на вул. Героя України Степана Бандери.
Ми всі розуміємо, що територія цієї автостоянки є замалою для здійснення пасажирських перевезень та стоянки таксомоторів. Велике скупчення автотранспорту створює небезпеку для пасажирів та водіїв, може призвести до дорожньо-транспортних пригод. Окрім цього через надмірну кількість автотранспорту на стоянці створюється велика загазованість та шум, чим завдається шкода здоров‘ю мешканців прилеглих багатоповерхівок. Дана автостоянка є у власності Золочівської міської ради і знаходиться на утриманні Золочівського МВЖКП. До недавнього часу перевізниками орендувалось приміщення міського споживчого товариства у якості залу очікування, який  через невідомі причини кілька місяців тому закрили. Однак, реальний стан справ такий, що перевізники про комфорт людей дбають дуже неохоче.  Золочівською міською радою зроблені перші кроки для покращення умов очікування для пасажирів: встановлені лави, смітники та працюють біотуалети.
Міський голова Ігор Гриньків звернувся до  голови Золочівської райдержадміністрації Володимира Недзельського з проханням провести робочу нараду за участю перевізників для вирішення питань забезпечення  належних умов очікування пасажирів та організацію руху автотранспорту на автостоянці на вулиці Героя України Степана Бандери.
Так, 23 червня головою Золочівської райдержадміністрації Володимиром Недзельським проведена робоча нарада за участю т.в.о. голови Золочівської районної ради Андрія Леськіва, перевізників та інших. За результатами наради було прийнято рішення: Золочівській міській раді спільно із перевізниками тимчасово встановити навіс для очікування пасажирів та покращити умови перевезення пасажирів.
Дякую депутатам Золочівської міської ради, котрі стали на захист інтересів простих людей і прийняли рішення продовжити термін оренди земельної ділянки біля ТЦ «Надія», що дасть можливість у скорому часі мати у Золочеві сертифіковану автостоянку, яка відповідатиме усім нормам. 
Надіюсь, що адміністрація новозбудованої автостанції знайде порозуміння із перевізниками, щоб надавати якісні та комфортні послуги для золочів‘ян та гостей міста, які користуються громадським транспортом.
Михайло Коровецький, головний інженер МВЖКП: 
– Золочівським МВЖКП здійснюється обслуговування території автостоянки, що у Золочеві на вул. Героя України Степана Бандери. Ми всі пам‘ятаємо, що туалет, який знаходився за автостоянкою продали. І стан тут був не найкращий. Останнім часом  відремонтовано біотуалети, котрі там знаходяться. Підприємство здійснює прибирання території. МВ ЖКП бере плату у розмірі 4  грн. на добу з водіїв таксі  та з водіїв приміських та міжміських маршруток у розмірі 8 грн. на добу за прибирання території стоянки та прилеглої (включаючи прибирання надвірних вбиралень, оплата за воду) та видає квитанцію.


 



Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.