Новини Золочівщини
19:04, 15 тра 2015
1093
0

Почесне звання "Мати-героїня" вручили Наталії Миколаївні Дмитрак

Почесне звання
Gazeta
Фото: НУС
 Людство і держава здавна шанують матерів, котрі народили, виростили та виховали не одну чи дві, а три, чотири та більше дітей. Серед високих державних відзнак в Україні найпочеснішою нагородою є звання Мати-героїня.
Напередодні Дня матері міський голова Золочева Ігор Гриньків вручив почесні нагороди та звання «Матері-героїні» Наталії Миколаївні Дмитрак та Богдані Тимофіївні Обернієнко. Завітавши в оселі золочів‘янок, Ігор Михайлович вручив жінкам квіти, нагрудні знаки та посвідчення «Матері-героїні».
– Мені випала честь виконати надзвичайно приємну і відповідальну місію – від імені Президента України вручити золочів‘янкам, нашим славним землячкам – багатодітним матерям, почесні відзнаки «Мати-героїня». Я гордий з того, що вручаю їм ці нагороди, бо їхнє звання – звання матері найбільш важливе серед усіх професій. Дякуємо за те, що попри нелегкі будні, недоспані ночі, вони дали дорогу в життя майбутньому нашої нації. Бажаю їм здоров’я, довгих літ життя і Божого благословення, – зазначив міський голова Ігор Гриньків.
Затишно у оселі Наталії Миколаївни Дмитрак, яка цьогоріч святкуватиме 90-річний ювілей. Погляд привертають старі ікони на стіні. Незважаючи на поважний вік, жінка радо спілкувалась із гостями, ділилась пережитим, бо ж на її долю випало чимало: голод, війна, колективізація, роки незалежності. І знову… війна. Розповідає про тяжке життя, про те, як тяжко було із дітьми, проте всі вони виховані у любові до праці. Дякує Богу за прожиті роки і за те, що її дітям та внукам зараз набагато легше живеться, аніж їй.
Двері у домівку Богдани Тимофіївни Обернієнко відчинило жваве хлоп‘я, яке не вагаючись запросило до кімнати, бо ж у бабусі – свято. Богдана Тимофіївна зі сльозами на очах приймала нагороду із рук міського голови. Каже, життя проминуло у турботах про дітей. Та найбільше хвилювання і тривог випало на материнське серце, коли діти дорослими стали. Розлетілись із рідного гнізда. Залишилась поруч лише донька Ольга з сім‘єю. Донька Ірина проживає на Волині, син Ігор та доньки Алла і Світлана проживають у Росії. Хвилюється Богдана Тимофіївна за них, щодня чекає вісточки, молиться за своїх найдорожчих.
Довідка:
Наталія Миколаївна Дмитрак, 1925 року народження, жителька міста Золочів Львівської області, народила і виховала п’ятеро дітей.
Наталія Миколаївна закінчила торговельну школу в м. Золочеві, працювала бухгалтером в заготконторі. Одночасно з трудовою діяльністю займалася вихованням дітей разом з чоловіком Василем Григоровичем Дмитраком. Працювала на надомному підприємстві в’язальницею і проробила там до пенсії.
Діти Наталії Миколаївни подарували семеро онуків та шестеро правнуків.
Четверо дітей Наталії Миколаївни  вже пенсіонери. Всі відвідують маму. До бабусі також  часто приходять внуки і правнуки.
Сама Наталія Миколаївна добра, щира і працьовита жінка. Користується повагою знайомих і сусідів. Дітей ростила роботящими, слухняними, сумлінними, виховувала на засадах християнської моралі.
Богдана Тимофіївна Обернієнко, 26 березня 1942 року народження, жителька міста Золочів Львівської області, народила і виховала п’ятеро дітей.
Працювала з 1974 року на дому, в’язальницею господарських сіток у Львівській фірмі «Галантерея». В 1992 році була звільнена з підприємства  у зв’язку з виходом на пенсію.
Богдана Тимофіївна повністю присвятила себе сім’ї, вихованню дітей. Вона добра, спокійна, щира, співчутлива, чесна і справедлива,  користується авторитетом серед жителів будинку. Своїх дітей ростила роботящими, слухняними, чесними, справедливими.  
Родина, знайомі, друзі з вдячністю і повагою ставляться до Богдани Тимофіївни. В сім’ї панують спокій, взаємна повага і допомога.

Леся ГОРГОТА
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.