Новини Золочівщини
11:45, 19 березня 2015
1485
0

У Золочеві 20 жінок-військовослужбовців прийняли присягу на вірність Україні

У Золочеві 20 жінок-військовослужбовців прийняли присягу на вірність Україні
Gazeta
Фото: НУС
 Ми звикли до твердження, що в кожному домі три кути лежать на тендітних жіночих плечах. Жінка-українка відома і шанована як жінка-мати, жінка-берегиня, жінка-трудівниця. Однак,виявляється, ми далеко не все знаємо про можливості жінки-українки. У час, коли над Україною нависла смертельна небезпека наші жінки активно включились у волонтерську діяльність. А останнім часом  українки все частіше стають воїнами, захисниками рідної землі.  
14 березня у військовій частині –  польової пошти В 3948 міста Золочева в урочистій обстановці склали присягу 22 військовослужбовці, з них 20 жінок, які вступили на службу до окремого ремонтно-відновлювального полку Озброєння Збройних Сил України. Командир частини, підполковник Юрій Примаченко, зокрема, наголосив: «Сьогодні ви, військовослужбовці, взяли зброю у руки, щоб перед своїм народом, перед своїми рідними та близькими скласти присягу на вірність Батьківщині. У житті кожного, хто носить погони, день присяги особлива непересічна подія. Переконаний, що складання присяги на вірність Вітчизні назавжди залишиться у вашій пам‘яті. Адже це урочистий акт свідчення того, що в лави захисників нашої суверенної держави вливається ще одне покоління її свідомих громадян, покликане стати на сторожі її інтересів, свободи та незалежності».
Вітали військових голова Золочівської райдержадміністрації Володимир Недзельський, заступник голови Золочівської райдержадміністрації Роман Сухецький, заступник міського голови Золочева Олег Сидорович, рідні та близькі. Глибоко зворушили усіх присутніх слова отця Юрія Галабуди: «Є чоловіки, які боячись захищати свою країну, хоч колись прийняли присягу, але чомусь тікають і на захист стають наші жінки. Здавна жінка була берегинею домашнього вогнища, але коли хтось на те вогнище посягає, самі жінки також були здатні у будь-який спосіб його захищати…», – і благословив на добру службу в Збройних Силах України, окропив усіх бійців свяченою водою.
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото автора
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.