Новини Золочівщини
14:56, 14 січня 2015
1106
0

Заради них варто боротись...

Заради них  варто  боротись...
Gazeta
Фото: НУС
 

 

«Кохана! Ти найрідніша і найкоханіша людина у світі. Я тебе дуже кохаю і дуже хочу, щоб ти стала моєю дружиною,» – Андрій Бігус хвилювався, як ніколи у житті. Він став перед коханою Іриною на коліна на плацу Навчального центру Національної гвардії України. Під пильними поглядами побратимів, родичів, представників влади,… під акомпанемент багасотенного серцебиття Ірина прийняла перстень і пропозицію руки й серця від Андрія.

Щасливі, горді, безмежно втомлені, але здорові й неушкоджені, у вівторок, 13 січня, 54 наших захисники, військовослужбовці Навчального центру Національної гвардії України, повернулись у Золочів із зони проведення Антитерористичної операції. На плацу зібралось чимало золочівських родин, військовослужбовців, представники влади, священнослужителі, щоб зустріти їх. Вони мужньо виконали службово-бойові  завдання на Сході України впродовж майже 40 днів під керівництвом  першого заступника начальника НЦ – начальника штабу, полковника Олега Грушки, і щасливо повернулись у пункт постійної дислокації.

Зі словами вітань з нагоди повернення звернувся до військовиків Роман Сухецький, заступник голови Золочівської райдержадміністрації: «Щиро вітаю вас від імені Золочівської районної державної адміністрації та районної ради із щасливим поверненням. Дякую вам за те, що ви мужньо, з честю і гідно виконали свій військовий обов‘язок. Ви – справжні герої. Ми гордимося вами. Вами гордяться ваші сім‘ї, ваші дружини, ваші діти. Дякую і їм за те, що чекали на вас. Тішусь, що ви всі живі і неушкоджені повернулися в рідні домівки. Дякую усій золочівській громаді за ту підтримку, яку вони надавали вам впродовж виконання вами обов‘язку  на Сході нашої держави: і волонтерським організаціям, релігійним організаціям… У цей Різдвяний час, коли весь світ святкує народження Ісуса Христа, нехай колядка, віншування і молитва допоможе всім нам здобути спільну перемогу. Слава вам! Слава героям! Слава Україні!».

Олег Сидорович, заступник міського голови Золочева, також привітав бійців з успішним повернення у Золочів, подякував «за виконану місію, за охорону України і кожного з нас», побажав військовослужбовцям та їхнім родинам міцного здоров‘я, мирного неба і щоб «уся та війна, і уся та ганьба, яку нам нав‘язала чужа держава, щоб вона найскоріше припинилась.»

Ця ротація військових зустріла новорічні та Різдвяні свята на Сході. Їм було складно та хлопці впорались із усіма покладеними на них обов‘язками і військовими, і господарськими.

 «У них була традиційна Свята вечеря. Вони гідно приготували без своїх дружин кутю. Наше українське, що є святе, ніколи не загине. І там в таких буденних умовах: праця, обов‘язки, наряди, –  вояки не забули про святе. Каплиця завжди була відвідувана, завжди була доглянута, завжди була намолена. Маєте цей особливий час, щоб зустрітись з дружинами, подякувати Богові за прибуття, помолитися за тих військовослужбовців, які вас змінили. І помолитися за мир у нашій Батьківщині. Дякуйте Богові, дякуйте своїм рідним, що переживали, що молилися, пам‘ятали,» –  наставляє отець Юрій Галабуда.

«У наших сім‘ях повинні з‘являтися діти, і хотілось би, щоб вони виховувались патріотами нашої держави. Ми пам‘ятаємо як нас проводжали маленькі золочів‘яни у вишиванках. Заради них варто боронити нашу державу, заради них варто боротись. Слава Україні!» – підсумовує начальник Навчального центру НГУ, полковник Михайло Кулик.

Ось так: романтично, святково і по-військовому строго напередодні старого Нового року Золочів зустрів наших героїв-захисників.

 

Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Фото автора

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.