Новини Золочівщини
00:45, 22 грудня 2014
1357
0

Кожен перебував під Божою опікою

Кожен перебував під Божою опікою
Admin
Фото: НУС

8 грудня, ранкової пори золочів‘яни знову зустрічали своїх Героїв, які більше, ніж півтора місяця провели на Сході України, у зоні проведення АТО. З вигуками «Слава Україні! Героям слава!» рідні, близькі, товариші по службі, громадськість зустрічали колону. На їх честь лунали оплески та Державний гімн України. Їх зустрічали хлібом-сіллю та зі сльозами на очах. Зведений підрозділ Навчального центру Національної гвардії України під керівництвом заступника начальника з озброєння – начальника технічної частини Юрія Бака прибув у повному складі, виконавши усі службові завдання у повному обсязі. Зустрічав військових начальник Навчального центру Національної гвардії України, полковник Михайло Кулик, котрий відзначив мужність, героїзм та відвагу своїх підлеглих:

– У нашій військовій частині немає жодного військового, який би відмовився від виконання свого військового обов’язку. Усі військовослужбовці мужньо і з честю захищають Україну та український народ від російського агресора, ризикуючи власним життям. Відстоювати українські позиції, берегти свободу та гідність, щодня перебуваючи під снарядами, кулями, під силу далеко не кожному. Я вдячний кожному з вас за професіоналізм, мужність та витримку, які ви проявляли, перебуваючи у зоні проведення антитерористичної операції.

Від імені усієї Золочівщини привітав Героїв заступник голови Золочівської райдержадміністрації Андрій Кукуруза.

Щиро дякував за мужність, проявлений героїзм та за те, що повернулись живими, міський голова Ігор Гриньків:

– У суботу ми відзначали день Збройних сил України, вчора – День місцевого самоврядування. Але правдиве свято зробили нам сьогодні наші хлопці, які повернулись живими і здоровими до рідних домівок. Від імені усієї золочівської громади дякую Вам за мужність, за героїзм, за те, що повернулись живими. Ви – наші Герої. Я пишаюся тим, що наші земляки-золочів‘яни виявилися надійними захисниками своєї держави, безкомпромісними по відношенню до ворога, справжніми патріотами, для яких свобода і незалежність не просто красиві слова, а зміст життя.  

Залишитись живим, повернувшись із бою… Цим чоловікам відомо, що таке справжнє пекло. Навіть подумати страшно, що бачили їхні очі, яким тортурам піддавалась душа. Та кожен з них переконаний, повернувся живим, бо перебував під Божою опікою. Вп‘яте разом із військовими повернувся із війни отець Михайло Сукмановський, який постійно допомагає військовим, знаходиться поруч із ними у найскрутніші хвилини їхнього життя, часто ризикуючи власним життям.

Уже на території частини, вітаючись, ніхто не стримував емоцій, сліз радості. Від хвилювання і бійці, і рідні поспішали… наговоритись.

 Ці хлопці гідні не тільки слів подяки, доброї зустрічі на малій батьківщині, їх вчинки – нові сторінки історії творення держави Україна. Героям слава!.. І доземний уклін.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.