Новини Золочівщини
02:20, 08 листопада 2014
1361
0

Місія обсє – у Золочеві

Місія обсє – у Золочеві
Admin
Фото: НУС

28 жовтня Золочів відвідала моніторингова місія ОБСЄ у складі лідера команди Мачея Ланга та спостерігача Мілана Андрашка. Гості зустрілися із міським головою міста Золочева Ігорем Гриньківим та начальником Навчального центру Національної гвардії України, полковником Михайлом Куликом. Найперше учасників зустрічі цікавили питання безпеки у нашому місті та тим, як відображаються воєнні події на Сході нашої держави на життя золочів‘ян.

Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова:

– Маємо декілька координаційних груп, які безпосередньо допомагають військовим. Вони контактують із військовими, з‘ясовують, що насамперед необхідно нашим військовим і вже відповідно до потреби збирають кошти та закуповують усе необхідне. Отож золочів‘яни не є осторонь того, що відбувається у державі.

Михайло КУЛИК, начальник Навчального центру Національної гвардії України:

– Військовослужбовці нашого Навчального центру відбули уже не одну ротацію на Сході України. Загалом участь у бойових діях брало понад триста військових. Є такі, що були там уже і двічі, і тричі. Нещодавно відбулась чергова ротація і завдяки золочів‘янам, хлопці поїхали на АТО повністю забезпечені. У нас відпала уже потреба у бронежилетах, у тепловізорах. Потребували термобілизни та спальних мішків. Завдяки громаді ми їх цим забезпечили. Також допомагають церковні громади. Дуже вдячні їм за те, що наші хлопці їдуть на ротацію у комфортних автобусах. Також покращилась ситуація і з забезпеченням військових з боку держави. За останні півроку зроблено для нашого війська більше, ніж за 23 роки незалежності України.

Також гості високо оцінили енергетичну незалежність Золочева, заходи, які вживаються міською радою у напрямку енергозбереження, роботи із відновлення історичної частини міста тощо.

Міський голова міста Золочева Ігор Гриньків розповів про ті кроки, які уже зроблено у напрямку енергозбереження та про плани на майбутнє.

Мілан АНДРАШКО, спостерігач:

– Європа шукає альтернативу російському газу. Важливими є також впровадження енергозберігаючих технологій. На прикладі Золочева бачимо, що ці питання можна вирішити.

Ігор ГРИНЬКІВ:

– Золочівською міською радою робиться чимало кроків у напрямку ощадного використання ресурсів. У місті переведено усі міські котельні на альтернативне тверде паливо, внаслідок чого зекономлено чимало коштів, а ті, які витрачено залишились у бюджеті нашої держави,  а не держави-агресора. Також проводимо капітальний ремонт вуличного освітлення із заміною старих ліхтарів на нові, світлодіодні, потужністю 23 Вт.  У масштабах міста це дає значну економію. Проводимо багато роботи у плані благоустрою міста. Тривають роботи із капітального ремонту моста на вулиці Тернопільській, реконструкції площі біля пам‘ятника Тарасу Шевченку. Уже невдовзі продовжимо роботи на бульварі Сковороди. Роботи багато, та маємо розуміти, що живемо у місті, яке входить у перелік історичних міст України, і тому потрібно зробити ще багато роботи для того, щоб зберегти та відновити історичне обличчя міста.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.