Новини Золочівщини
14:25, 03 жовтня 2014
1396
0

Тут навчають близько трьох тисяч військовослужбовців щороку

Тут навчають близько трьох тисяч  військовослужбовців щороку
Admin
Фото: НУС

Минулого тижня колектив Навчального центру Національної гвардії України відзначив 63 річницю від дня заснування військової частини 3007. 21 вересня 1951 року в місті Броди на базі 62 та 82 стрілецьких дивізій внутрішньої охорони Українського округу була створена військова частина, яка отримала назву «Навчальний загін».  В жовтні 1961 року частина передислоковується в місто Золочів, а з 28 листопада  1968 року її перейменовано в 368 навчальний полк МВС СРСР, а в подальшому, з 1977 року – в 70 учбову бригаду МВС СРСР. Після проголошення Незалежності України частина продовжує виконувати свої завдання із підготовки молодших командирів та фахівців для внутрішніх військ і в 2001 році 70 окрему учбову бригаду перейменували в Навчальний центр ВВ МВС України (наказ МВС України від 20 липня 2001 року № 548).  А згідно з наказом МВС України від 8 травня 2014 року – Навчальний центр ВВ МВС України перейменований в Навчальний центр Національної гвардії України.

Вітаючи особовий склад, ветеранів та гостей з нагоди 63-річниці заснування військової частини, заступник начальника Навчального центру з виховної роботи, полковник Володимир Удовиченко, зокрема, наголосив: «Сьогодні у нас сумні часи, бо наша країна знаходиться у стані війни, сьогодні продовжується відкрита інтервенція Донецької та Луганської областей, продовжує гинути як цивільне населення, так і військовослужбовці. Тому в такі часи ми не могли робити пишних урочистостей, але подякувати всім і нагадати, що наш Навчальний центр є важлива складовою частиною Національної гвардії України, ми повинні. По 23 спеціальностях ми щорічно випускаємо близько 3 тисяч військовослужбовців». Дякував Володимир Григорович  понад 270 військовослужбовцям, які героїчно, ризикуючи своїм життям, захищають нашу країну: «Особливу вдячність і велику шану висловлюю військовослужбовцям екіпажів БТР, які потрапляли в найскладніші ситуації, побували у найзапекліших боях і воювали до останнього набою.».

За сумлінне виконання службових обов’язків, виявлення розумних ініціатив, високі показники в службово-бойовій діяльності та військовій дисципліні кращих військовослужбовців заохочено.

Від імені ветеранів Навчального центру з вітальним словом виступив полковник в запасі Ярослав Сабадаш.

Учні початкових класів ЗОШ № 1 та ЗОШ № 4 шкіл привітали військовослужбовців та ветеранів чудовим виконанням патріотичних пісень.

Для старшокласників військові провели показові заняття з інженерної справи. Учні дізнались про протипіхотні та протитанкові міни, які є на озброєнні Національної гвардії України та засоби їх пошуку та знешкодження.

 

Ірина Домарецька

Фото автора та майора Романа СИДОРОВИЧА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.