Новини Золочівщини
01:15, 29 вересня 2014
1873
0

З такого міста як Золочів слід брати приклад

З такого міста як Золочів   слід брати приклад
Admin
Фото: НУС

17 вересня Золочів відвідали учасники кущової наради за участю представників органів охорони культурної спадщини, працівників райдержадміністрацій та міст обласного значення відповідальних за охорону культурної спадщини Золочівського, Буського, Бродівського, Перемишлянського, Пустомитівського районів. Сама нарада проходила у Золочівському замку.

На нараді розглядались  питання про стан охорони культурної спадщини у Львівській області; неналежне використання пам’яток культової архітектури та проведення самовільних ремонтних робіт; укладення охоронних договорів з власниками пам’яток; розробку та реалізацію районних та місцевих програм збереження культурної спадщини; повноваження місцевих державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері охорони культурної спадщини та порядок вжиття заходів при виявленні порушення пам’яткоохоронного законодавства тощо.

У нараді взяли участь начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації Андрій Левик та представники обласного відділу охорони культурної спадщини Роман Онишко, Ігор Амбіцький, Роман Книш та інші. Представники районів поділились досвідом про виконання регіональних програм з питань захисту та охорони культурної спадщини у своїх регіонах, провели аналіз стану пам’яток та їх використання, а також повідомили про заплановані заходи. Свої виступи доповідачі супроводжували презентаційними матеріалами.

Андрій Левик, начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації:

– Золочів обрано не випадково для проведення цієї наради. Адже маємо наочний приклад того, як у місті збережено історичну складову. Загалом мушу відзначити, що наші міста здебільшого безликі, історичну складову втрачено, дуже мало звертається уваги на пам‘ятки архітектури. На прикладі Золочева якраз маємо дуже добру можливість бачити протилежне. Ті кроки, які зроблені міською владою у цьому напрямку, є дуже цінними і важливими. Одразу зауважу, що із збереженням історичного обличчя міст вимальовується і ланцюжок до підняття їх економіки. Усе, що зроблено у вашому місті, зроблено на далеку перспективу. Це очевидно, коли робляться капітальні роботи, то робляться вони із заміною інженерних мереж. Ще й зберігається історичне середовище. Золочів належить до когорти історичних міст України. Думаю, що з такого міста як Золочів слід брати приклад.

Вітав учасників наради і міський голова Ігор Гриньків. Також у нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Роман Сухецький, директор та працівники Золочівського замку.

Після наради гості змогли оглянути історичну частину Золочева та наочно побачити як втілювати у життя обговорені питання.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.