Новини Золочівщини
19:11, 21 вересня 2014
1431
0

Учні допомагають військовим

Учні допомагають військовим
Admin
Фото: НУС

Початок навчального року цьогоріч особливий: учні поруч із навчанням активно поповнили ряди активістів та допомагають у важкій боротьбі із ворогом. А першовересень ознаменувався акцією «Замість квітів – допомога армії!». Учні золочівських шкіл активно долучились до акції та зібрали кошти для потреб української армії. Окрім того, підтримували військових щирими словами підтримки, поваги, вдячності у листах та малюнках, які були пронизані щирим і проникливим: «Повертайтесь живими!».

А вже у понеділок, 8 вересня, у Навчальному центрі Національної гвардії України військові вітали почесних гостей – учнів Золочівських шкіл та економічного ліцею, які активно підтримали акцію, бо розуміють, що запорука нашого миру – сильна армія.

Начальник Навчального центру Національної гвардії України, полковник Михайло Кулик розповів школярам про перебування наших військових у зоні АТО, про їхню мужність, героїзм та про те, яке велике значення для кожного солдата мають прості слова підтримки та щирої молитви. А ще у цей день лейтенанту Дмитру Вітязю, який проявив мужність та героїзм у боях на Сході України достроково було присвоєно звання старшого лейтенанта. Також Михайло Вікторович від імені усіх військових щиро подякував школярам за вияв патріотизму та підтримку.

– Для потреб армії лише нашої війскової частини зібрано сотні тисяч гривень. Підтримують нас усією громадою. І наші дітлахи не є винятком. Я дякую Вам усім за прояв патріотизму  і любов до рідної України. У цей тяжкий час діти малюють для нас малюнки, дарують обереги, зі своїх дитячих заощаджень намагаються допомогти військовим. Я хотів би звернутись до тих військових, які незабаром відбувають у зону АТО, щоб ви пам’ятали цей день, щоб коли вам буде сумно, коли буде страшно, щоб ви згадали про те, що вас підтримує все суспільство. Коли будете у бою, згадайте, що у вас, в українську армію, вірять оці маленькі діти, які зростають патріотами, які надіються на вас. Ми сильні в єдності!

У свою чергу учні ділилися своїми думками, дякували бійцям Національної гвардії за те, що боронять нашу державу. Четвертокласники ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Степана Тудора подарували військовим віночок українських патріотичних пісень.

Також школярі могли ознайомитись із бойовою зброєю Навчального центру Національної гвардії.

Від військових прозвучали щирі слова подяки, а учні скандували «Героям слава!» та відчули себе невід’ємною частиною свідомого суспільства.

 

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.