Новини Золочівщини
00:34, 20 вересня 2014
1262
0

Хочеш миру – готуйся до війни

Хочеш миру – готуйся до війни
Admin
Фото: НУС

«Хочеш миру – готуйся до війни». Ці слова зараз зовсім по-новому звучать для кожного з нас. Серед цивільного населення останнім часом зросли військово-патріотичні настрої. Люди, інколи, навіть, не маючи жодного досвіду військової підготовки, самотужки організовують вишколи та тренування, зокрема, із ведення вогню з бойової зброї.

9 вересня на базі Навчального центру Національної гвардії України з ініціативи міського голови міста Золочева Ігоря Гриньківа розпочались такі навчання для учасників громадського формування «Міська варта», що діє при міській раді, та мешканців міста. Навчання проводить підполковник запасу Віктор Мірчук.

Як зазначив міський голова, такі навчання військової справи будуть проводитись для усіх бажаючих. Також буде здійснено проведення курсів надання першої медичної допомоги для чоловіків і жінок, розпочато ознайомлення населення з правилами поведінки в умовах війни, терористичних загроз та техногенних катастроф.

– Зрозуміло, що не кожен чоловік може піти добровольцем в армію, – говорить Ігор Гриньків. – У кожного на те свої обставини і причини. Проте кожен чоловік зобов’язаний потужно готуватись, аби мати силу і вміння захистити свою сім’ю, місто, батьківщину. Гартування фізичного стану, елементарні навички виживання – те, що вже сьогодні може робити кожен.

Віктор МІРЧУК, голова громадської ради при Навчальному центрі Національної гвардії України, голова районної організації парті «Громадянська позиція», підполковник запасу:

– Шановні мої земляки. Усі ми бачимо, що відбувається на нашій багатостраждальній Україні. Наш давній ворог нахабно захоплює наші землі, руйнує села і міста, знищуючи наших громадян, незважаючи на їх вік. Не важко припустити, що якщо ми не згуртуємось і не зупинимо цих «скажених псів», то Україна і українство перестануть існувати на наших землях.

Тому хотів би закликати всіх небайдужих громадян, незважаючи на їх вік і стать, всіх хто може і бажає тримати зброю в руках, приєднатись до громадського формування «Міська варта». Це формування за підтримки міської влади та командування військової частини 3007 проходить навчання з військового вишколу. Згідно з програмою навчання з добровольцями формування «Міська варта» будуть проводитись теоретичні та практичні заняття за такими напрямками: вогнева підготовка та стрільба, військово-інженерна підготовка, тактична підготовка,  вибухово-технічна справа, робота з засобами зв’язку та спостереження.

Всі громадяни, що пройдуть курси з військової підготовки будуть зараховані у резерв підрозділів територіальної оборони і у разі погіршення ситуації у державі будуть забезпечені озброєнням, боєприпасами, засобами ведення мінної і диверсійної війни. Метою формування підрозділів є охорона особливо важливих об’єктів міста, району,  а також створення партизанських загонів на теренах Золочівщини.

Бажаючі пройти курси початкової військової підготовки можуть звертатись до виконкому міської ради, де формуються відповідні групи та узгоджуються графіки занять.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.