Львівщина
00:36, 06 лютого 2015
871
0

Війна чужою не буває

Війна чужою не буває
Admin
Фото: НУС

Трагічні, водночас, і героїчні  події, які відбуваються в Україні,  набули широкого резонансу у світі. Щоденно ми, українці, переконуємось, що світова спільнота, яка сповідує ідеї демократії, свободи, людяності, разом з нами протистоїть російському агресору.

Цей непростий час ще раз довів загальновідому істину: «Справжні друзі – пізнаються в біді».

Наше місто має таких друзів – це громада та уряд міста Скавіни (Республіка Польща). За роки співпраці ми завжди відчували їх підтримку та допомогу. Серед останніх справ – у листопаді 2014 року зусиллями громади м. Скавіни районна лікарня Перемишлян отримала автомобіль швидкої допомоги. А сьогодні – це допомога для воїнів АТО: спальні мішки та термобілизна.

Гуманітарну допомогу привіз міський голова Олександр Зозуля. Він розповідає: «У Скавіні просто немає людей, які були б байдужими до українських проблем. Усі цікавляться, розпитують. У кожного в очах щире співчуття. І це дуже приємно. Реальна допомога також є суттєвою. Спальні мішки,  комфортні  при низьких температурах, комплекти термобілизни  в умовах зимової погоди є просто необхідними для бійців на передовій».

У Скавіні також відбулась зустріч міського голови  Перемишлян Олександра Зозулі з бургомістром  міста і гміни   Павлом Колясою, який нещодавно переміг на виборах. На зустрічі були обговорені плани співпраці громад, реальні кроки щодо втілення різноманітних проектів.

Наступного  дня Олександр Зозуля зустрівся з Крістіною Дроздєвич,  головою Товариства співпраці міст, та активними учасниками цієї організації. На зустрічі була  присутня представник міського уряду, яка відповідає за співпрацю між містами, Магда Туркавська. Саме завдяки цим людям, співпраця протягом років була ефективною,  ідеї втілювалися у реальність, а бажання допомогти – у конкретні справи.

Сергіуш Романські, учасник товариства, допомагаючи пакувати спальні мішки у багажне відділення, сказав: «Кожен із нас у  щоденному житті повинен запитувати себе: «А що я зробив для інших?»

 Сподіваємось, що українські вояки на передовій теж зможуть відчути теплоту сердець і душевну щирість наших польських друзів, бо добро і справжні людські цінності не можуть зупинити  ні кілометри, ні кордони.

Роксолана ГУНІНИК

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.