Львівщина
21:43, 07 грудня 2014
1329
0

Подарунок для перемишлянців

Подарунок для перемишлянців
Admin
Фото: НУС

21 листопада у Перемишлянах відбулась урочиста сесія Перемишлянської міської ради, присвячена співпраці із містом-побратимом Скавіна (Республіка Польща). У її роботі взяла участь офіційна делегація міста і гміни Скавіна на чолі із Станіславом Жаком, у складі якої були представник міської ради Скавіни Магдалена Ханкус, представник товариства партнерських міст м. Скавіни Сергіуш Романський. Під час сесії гості передали місту Перемишляни цінний подарунок – ключі від сучасного автомобіля швидкої медичної допомоги. Автомобіль не лише відповідає сучасним потребам, а й оснащений необхідними для надання першої допомоги засобами. Вітаючи гостей, міський голова міста Перемишляни Олександр Зозуля наголосив на тому, що співпраця між містами сприяє зміцненню дружби між народами, обміну досвідом та позитивним змінам у розвитку громад. На його думку, такі конкретні приклади співпраці між містами і створюють підґрунтя для подальшої євроінтеграції України.

Також з вітальним словом до присутніх звернувся т. в. о. голови Перемишлянської райдержадміністрації Роман Андрусишин, який подякував полякам за подарунок для громади та багаторічну співпрацю.

Гості ж наголошували на тому, що їм також небайдужі події, що відбуваються в Україні. Вони співпереживають разом з нами і хочуть, щоб ми досягли перемоги. 

Від імені Перемишлянців звернувся і громадський діяч Зіновій Репета, який вручив пам‘ятну монету. Керівник ДНЗ « Сонечко» Тетяна Мартиняк передала теплі вітання від своїх вимхованців та подарунки – ляльки-мотанки, виготовлені власноруч.

Також гості взяли участь в урочистостях до Дня Гідності та Свободи та скорботних вшануваннях пам‘яті жертв голодомору.

Олександр ЗОЗУЛЯ, міський голова м. Перемишляни після урочистої сесії, зокрема, зазначив:

 – Пишаюся тим, що Перемишляни мають таке місто-побратим як Скавіна. Щороку перемишлянці відвідують Скавіну, місто, яке має високі історичні та культурні цінності. Щороку гості зі Скавіни відвідують нас. Маємо хорошу співпрацю в культурному та економічному напрямах. На перспективу є широке поле намічених проектів для  розквіту наших міст та благополуччя територіальних громад. Ці дипломатичні зв’язки між Перемишлянами та Скавіною уже давно переросли у справжню братерську дружбу, яка триватиме, сподіваюсь, не одне десятиліття.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.