Львівщина
14:31, 03 жовтня 2014
1159
0

У Перемишлянській міській раді можна буде отримати фахову первинну допомогу

У Перемишлянській  міській раді можна буде отримати фахову первинну допомогу
Admin
Фото: НУС

У Перемишлянах відбулась презентація Центру надання правової інформації та консультацій

На сьогоднішній день людина практично щодня зустрічається з потребою реалізувати свої права  і захистити їх. У більшості випадків для такого захисту їй необхідно звернутися за допомогою до кваліфікованих осіб. Однак, така допомога потребує значних фінансових затрат, які для соціально незахищених та малозабезпечених осіб є непосильними. Це, в свою чергу, призводить до неспроможності осіб захистити свої права.

Тому створення Центрів правової інформації та консультації (ЦПІК) має на меті забезпечити можливість отримати безоплатну кваліфіковану первинну правову допомогу усім мешканцям,  в тому числі соціально вразливим та незахищеним верствам населення.

Саме такий Центр буде відкрито Львівською ГО «Центр досліджень місцевого самоврядування» спільно з Перемишлянською  міською радою та за фінансової підтримки МФ «Відродження» у м. Перемишляни.

Центр правової інформації  та консультації знаходитиметься у центральній частині міста, за адресою: вул. Галицька, 50. Працюватиме за зручним для громадян графіком.

У ході діяльності ЦПІКу юристи будуть надавати наступні послуги первинної правової допомоги:

– надання правової інформації;

– надання консультацій і роз'яснень з правових питань (у тому числі і письмових);

– складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру – позовних заяв до суду);

– надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації (захист інтересів в суді);

– інформація та рекомендації щодо вирішення досудового  спору.

Для того, щоб отримати правову допомогу, людині необхідно звернутися до працівника ЦПІКу. З собою рекомендується мати усі документи, що стосуються питання, яке слід розглянути. Працівник, ознайомившись зі справою, надасть максимально необхідну інформацію, зокрема про спробу реалізації або захисту порушеного права. Наприклад, у багатьох ситуаціях значно ефективнішим за звернення до суду є адміністративне оскарження або укладення мирової угоди. Саме працівник ЦПІК окреслить усі переваги та недоліки кожного способу та допоможе людині визначити, який спосіб краще застосовувати у конкретній життєвій ситуації.

Усі працівники ЦПІКу є кваліфікованими юристами з достатнім досвідом роботи. Крім того, для них ГО ЦДМС заплановано проведення додаткових навчань, під час яких львівські юристи акцентують увагу на особливостях у деяких категоріях справ. Окремо передбачене вивчення досвіду львівських колег, що працюють у ЦПІКу.

Центр розпочне свою роботу на постійній основі з жовтня 2014 року. «Створення таких центрів, особливо у невеликих містах, є важливим з огляду на необхідність забезпечити можливість мешканців своєчасно та ефективно реалізувати або захистити свої права. Крім того, це важлива цеглинка у розбудові правової держави, де кожен громадянин відчуватиме себе захищеним», – зауважує Перемишлянський міський голова Олександр Зозуля.

 У ЦПІКу можна отримати відповіді на запитання, що стосуються цивільних, сімейних, земельних, житлово-комунальних правовідносин, а також відносин, пов’язаних із створенням та діяльністю об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

За матеріалами офіційного сайту Перемишлянської

міської ради

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.