ОДПІ
17:23, 24 квітня 2019
613
0

В Золочівській ДПІ надано понад одну тисячу адміністративних послуг

В Золочівській ДПІ надано понад одну тисячу адміністративних послуг
Gazeta
Фото: НУС
Впродовж першого кварталу 2019 року фахівцями Центру обслуговування платників Золочівської ДПІ Буського управління ГУ ДФС у Львівській області надано 1317 адміністративних послуг. Про це проінформував представників ЗМІ керівник інспекції Роман Денис.
 
 Посадовець зазначив, що найбільшим попитом серед платників користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За цей період надано 736 таких карток. Значну частку (10,7 відс.) з наданих адміністративних послуг займають запити громадян про отримані доходи, яких за звітний період надійшло 141.
 
 Серед фізичних осіб-підприємців найбільш запитуваними є послуги з реєстрації книг обліку розрахункових операцій – 78, видачі витягу з реєстру платників єдиного податку – 95, реєстрації платника єдиного податку – 72, реєстрації книги обліку доходів і витрат платника єдиного податку – 99.
 
 Крім цього Роман Денис зазначив, що з 1 березня п.р. ДФС України запровадила в тестовому режимі новий електронний сервіс щодо подання відомостей для реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків в електронному вигляді. Не звертаючись до податкової, через меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету можна створити та направити до ДФС:
 
  - облікову картку фізичної особи - платника податків, яка є заявою для реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
 
 - надати копії документів, необхідні для реєстрації/ внесення змін до Державного реєстру;
 
 - обрати контролюючий орган, до якого особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.
 
 Також проінформовано, що кампанія декларування доходів громадян триватиме до 02 травня. Платники мають змогу отримати в Центрі обслуговування платників Золочівської ДПІ кваліфіковану консультацію з актуальних питання декларування, заповнення та подання податкової звітності.
 
                          Про завершення кампанії декларування  нагадали  у податковій
 
      Нещодавно  в Золочівській ДПІ Буського управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, де фахівцями інспекції надано роз’яснення щодо особливостей декларування доходів громадян. Податківці нагадали , що 2 травня завершується кампанія декларування -2019. Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за наслідками 2018 року виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, від осіб, які не є податковими агентами, у вигляді:
- доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
- доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
- інвестиційного прибутку; вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна; іноземних доходів.
      Також роз’яснено порядок подання декларацій через Електронний кабінет платника та  надано практичні поради щодо заповнення декларацій.
 
           
                                                                                 Cектор організаційного забезпечення
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.