ОДПІ
15:22, 09 березня 2017
700
0

Оприлюднено проект постанови щодо технічно складних побутових товарів

Оприлюднено проект постанови щодо технічно складних побутових товарів
Gazeta
Фото: НУС

Платники єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, цього року зобов’язані застосовувати РРО. Відповідне нововведення передбачає Закон від 20.12.2016 р. № 1791-VIII.

Кабінет Міністрів України оприлюднив проект постанови, яким затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО.

В уряді пояснюють, що шляхом обов’язкового застосування РРО намагаються досягнути більшої прозорості при реалізації технічно складних побутових товарів, а також захистити права споживачів у разі придбання таких товарів неналежної якості.

Перелік містить такі групи товарів: «Вироби із чорних металів», «Реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої, їх частини», «Електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя», «Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання», «Прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні; медичні або хірургічні; їх частини та приладдя», «Годинники всіх видів та їх частини», «Музичні інструменти; їх частини та приладдя», «Зброя, боєприпаси; їх частини та приладдя», «Іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини та приладдя».

До затвердження зазначеного Переліку передбачені законодавством штрафи до ФОП-«єдинщиків», які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, не застосовуються.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.