ОДПІ
14:25, 22 лютого 2017
694
0

Відсутність доходів у «незалежників» не є підставою для несплати ЄСВ

Відсутність доходів у «незалежників» не є підставою для несплати ЄСВ
Gazeta
Фото: НУС

Базою нарахування єдиного внеску для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (п. 2 частини першої ст. 7 Закону від 08.07.2010 № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Згідно з нормами частини п'ятої ст. 8 Закону № 2464 єдиний внесок для всіх платників єдиного внеску встановлено у розмірі 22 відс. до визначеної ст. 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску.

З 01.01.2017 р. особа, яка провадить незалежну професійну діяльність та не отримує дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року від такої діяльності, зобов'язана визначити базу нарахування ЄСВ незважаючи на наявність (відсутність) трудових відносин з роботодавцем. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

 

 

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.