ОДПІ
11:03, 07 липня 2016
644
0

Плата за землю - одне з основних джерел наповнення місцевого бюджету

Плата за землю - одне з основних джерел наповнення місцевого  бюджету
Gazeta
Фото: НУС

Про стан наповнення місцевого бюджету, особливості сплати земельного податку та новацій у податковому законодавстві йшлося на проведеній зустрічі у Золочівському відділенні Буської ОДПІ з представниками малого та середнього бізнесу.

На початку заходу керівник відділення Роман Денис повідомив про надходження до бюджетів усіх рівнів, наголосив на надходженнях плати за землю впродовж січня – червня 2016 року. Зокрема, за вказаний період до місцевих бюджетів Золочівщини спрямовано 7801,05тис.грн. плати за землю. Обсяги надходжень зросли до відповідного періодуминулого року на 121%, а це означає, що територіальні громади від власників та орендарів земельних ділянок району отримали на 1359,3тис.грн. більше, ніж торік. З початку 2016 року юридичними особами сплачено 7166,3тис.грн. і 634,7тис.грн. – фізичними особами, що на 1792,0тис.грн. більше від планових призначень. Фактичні показники аналогічного періоду минулого року від таких платників перевищено на 1188,3тис. грн. та 171,0 тис.грн. відповідно.

В ході зустрічі обговорено особливості адміністрування плати за землю у 2016 році, застосування спрощеної системи оподаткування сільськогосподарськими підприємствами, адміністрування у 2016 році податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Акцентовано увагу на приведенні договорів оренди у відповідність до вимог чинного законодавства, сплаті земельного податку з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Крім цього проінформовано про зміни, внесені наказом Міністерства фінансів Українивід 25.05.2016 №503 до Порядку заповнення податкової накладної, Положення про реєстрацію платників ПДВ таподаткової звітності з податку на додану вартість. Також зазначено, що з липня поточного року наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 16.06.2016 №94 «Про внесення змін до наказу ІДД ДФС від 17.02.2015 №15» затверджено нову редакціюреєстраційних форм реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису.

 

Зустріч відбулась у форматі прямого діалогу, були наданні відповіді на питання, які турбували присутніх, що свідчить про зацікавленість СГД в подальшому отриманні податкових консультацій та роз’яснень.

Cектор організації роботи

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.