ОДПІ
10:04, 29 квітня 2016
819
0

Про наповнення місцевих бюджетів та легалізацію заробітної плати – на проведеній зустрічі

Про наповнення  місцевих бюджетів та легалізацію заробітної плати – на  проведеній зустрічі
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській областіу форматі «круглого столу»відбулась зустріч фахівців податкової інспекції з представниками бізнес-спільноти та органів місцевого самоврядування з питань наповнення дохідної частини державного, місцевих бюджетів, легалізації заробітної плати та новацій податкового законодавства.

На початку зустрічі голова комісії з реорганізаціїЗолочівської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Роман Денис проінформував про цьогорічні надходження до бюджетів усіх рівнів. Зокрема, за І квартал 2016 року платники головного офісу Золочівської ОДПІ сплатили дозагального фонду Державного бюджету17,8 млн.грн. податкових платежів, що на 4,7 млн.грн. більше планових призначень. До місцевого бюджету зібрано 26,5 млн.грн., що на 11,0 млн.грн. більше ніж торік, розрахункові показники перевиконано на 7,3 млн. гривень. Основними джерелами наповнення місцевої казни були податок на доходи фізичних осіб – 17,0 млн. грн., плата за землю-3,7 млн.грн., єдиний податок-3,3 млн. грн. та акцизний податок-2,2 млн. гривень.

Посадовець наголосив, що однією з проблем сьогодення є питання дотримання трудового законодавства. Адже одним із додаткових резервів наповнення дохідної частинимісцевого бюджету є легалізація доходів, підвищення рівня виплачуваної заробітної плати, своєчасність та повнота сплати податкових платежів. В податковій інспекції постійно проводиться відповідна роз'яснювальна робота з суб`єктами господарювання у напрямку погашення заборгованості при виплаті заробітної плати, підвищення її рівня, а також недопущення виплати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень. З початку року проведено 32 співбесіди з керівниками підприємств та фізичними особами-підприємцями. За їх результатами підвищено рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 10,4 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 14,0 тис.грн. єдиного внеску.

В ході зустрічі проінформовано про новації податкового законодавства, зокрема, про:

- зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників, внесені наказом Міністерства фінансів України від 03.03.2016 №308. Оновлено Повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску (форма №2-ЄСВ) та Відомості про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску (форма №11-ЄСВ);

- запровадження нової звітності про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій та в роздрібній мережах відповідно до наказу Мінфіну України від 11.02.2016 року N 49 (перший звітний період – квітень 2016 року, останній день подачі звіту – 10 травня 2016 року),

- затвердження у новій редакції форми Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (наказ Мінфіну України від 10.03.2016р. N350) та ін.

 

На завершення заходу Роман Денис надав змістовнівідповіді на запитання присутніх та подякував за плідну співпрацю.

 

ГДІ з питань організації роботи

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.