ОДПІ
16:05, 23 червня 2015
825
0

Про наповнення місцевої скарбниці йшлося за круглим столом

Про наповнення місцевої скарбниці  йшлося за круглим столом
nus
Фото: НУС

Нещодавно в Золочівській ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області відбулося засідання «круглого столу» за участі представниківорганів місцевого самоврядування, малого та середнього бізнесу та фахівців податкової інспекції з питань наповнення дохідної частини місцевого бюджету, адміністрування акцизного податкута дотримання вимог трудового законодавства.

Начальник інспекції Роман Денис зазначив, що найважливішим завданням фіскальної служби було і залишається стабільне та ритмічне наповнення бюджетів усіх рівнів, а виконати його можна лишеспільними зусиллями податківців та платників податків. Проінформував про цьогорічні надходження до бюджету. Так, за січень-травень 2015 рокузабезпечено надходжень дозагального фонду Державного бюджету в сумі 24210,6 тис. гривень. До місцевого бюджету Золочівського району зібрано 27820,8 тис. грн.., що на 4320,0тис.грн.більше, ніж за аналогічний періодминулого року, та на 5570,2 тис.грн.- від планових призначень. В розрізі основних платежів надійшло: податку на доходи фізичних осіб-15210,6 тис.грн., єдиного податку- 4027,7тис.грн., плати за землю - 4453,2 тис.грн., акцизного податку-1957,3тис.грн.

Посадовець наголосив, що з початку року змінено нормативи зарахування окремих видів доходів у розрізі бюджетів та порядок адміністрування деяких податків і платежів, зокрема, акцизного податку. Зосередив увагу на особливостях нарахування та сплати акцизного податку з роздрібного продажупідакцизних товарів, правильністьвідображення даного платежу у податковійзвітності та в розрахункових документах (чеках) реєстраторів розрахункових операцій.

Крім цього, розглянуто питання недопущення виплати роботодавцями заробітної плати в «конвертах», підвищення розміру оплати праці найманих працівників. З початку року в податковій інспекції проведено 45 співбесід з керівниками підприємств та фізичними особами-підприємцями. За їх результатами 35 платників , з них 17 підприємцівпідвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 20,2 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. Також звернуто увагу на запровадження штрафів за порушення вимог трудового законодавства.

 

Зустріч відбулась у форматі запитань-відповідей. Наприкінці заходу Р.Денис висловив сподівання на сумлінне виконання платниками своїх конституційних обов`язків щодо своєчасності та повноти сплати податкових платежів.

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.