ОДПІ
12:34, 23 тра 2016
604
0

Про актуальне на черговій зустрічі з представниками бізнесу

Про актуальне на черговій зустрічі з представниками бізнесу
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч з представниками малого та середнього бізнесу з актуальних питань застосування податкового законодавства, дотримання вимог трудового законодавства за участі голови Золочівського районного суду Львівської області Сивака Володимира Миколайовича.

Голова комісії з реорганізації Золочівської ОДПІ Роман Денис проінформував присутніх про стан надходження податків та зборів до бюджетів усіх рівнів за січень - квітень поточного року. Акцентував увагу на ключових напрямах щодо запровадження змін до податкового законодавства за рахунок зниження податкового тиску, спрощення адміністрування податкових платежів. Зокрема, нагадав прозміни, які діють з 1 вересня 2015 року відповідно до Закону України від 17.07.2015 № 655-VIII щодо порядку надання податкових консультацій, скорочення переліку підстав для проведення непланових документальних перевірок, скасування штрафних санкцій ( до 31 грудня 2016 року включно), нарахованих на суми податкового зобов`язання, які платник сплатив у десятиденний термін без оскарження податкового повідомлення-рішення. Безумовним позитивом в податкових змінах є запровадження з 1 січня 2016 року єдиної ставки (22 відсотка) нарахування єдиного соціального внеску, ставки ПДФО - 18 відсотків. Зменшення ставки єдиного внеску, це зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, що дозволяє суб’єктам господарювання збільшувати інвестиції у виробництво, підвищувати заробітну плату.

В ході зустрічі розглянуто питання дотримання вимог трудового законодавства, повідомлено про штрафні санкції за порушення законодавства про працю, внесені постановою КМ України від 03.02.2016 №55.

Голова Золочівського районного суду Володимир Сивак проінформував про окремі питання застосування положень Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зазначив, що підставою для порушення адміністративної справи та попереднього з'ясування її обставин є вчинення особою діяння, яке містить в собі ознаки адміністративного правопорушення (фактична підстава). Проте фактичної підстави не завжди достатньо для того, щоб провадження у справі розпочалося. Для цього необхідна ще й формальна, процесуальна підстава, тобто інформація про правопорушення. В ст. 247 КУпАП наведено обставини, за яких адміністративна справа не порушується, а порушена справа підлягає закриттю. Процесуальним документом, який фіксує закінчення стадії порушення адміністративної справи, є протокол про адміністративне правопорушення. Він складається про кожне правопорушення, крім випадків, прямо передбачених законодавством. Протокол є єдиною формалізованою підставою для подальшого провадження у справі про адміністративне правопорушення. Від того, наскільки грамотно він складений, залежить правильність розгляду справи по суті та обґрунтованість застосування стягнення.

Також посадовець повідомив за якими статтями КУпАП працівники фіскальної служби мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

 

На завершення зустрічі учасники отримали відповіді на проблемні питання, які їх цікавили.

Золочівська ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.