ОДПІ
14:36, 23 жовтня 2015
798
0

Про зменшення податкового тиску на бізнес – на проведеній зустрічі

Про зменшення  податкового тиску на бізнес – на проведеній зустрічі
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ відбулась зустріч начальника інспекції Романа Дениса з представникими бізнес-спільноти на тему: ,,Податкові новації щодо зменшення податкового тиску на платників податків. Налагодження партнерських стосунків та створення сприятливих умов для ведення бізнесу”.

Керівник інспекції зазначив, що сьогодніфіскальна служба намагається створити належні умови для успішного ведення бізнесу, стабільного та справедливого податкового середовища, не втручатися в господарську діяльність бізнесу. Багато змін у податковому законодавстві вже реалізовані. Так,відповідно до Закону України від 17.07.2015 № 655-VIII щодо зменшення податкового тиску на платників податків, з 1 вересня діє заборона контролюючим органам використовувати акт перевірки в якості підстави для висновків щодо взаємовідносин платника податків з контрагентами, якщо платнику за результатами складання акта не вручено податкове повідомлення-рішення. Тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно, скасовується застосування штрафних санкцій, нарахованих на суми податкового зобов’язання, які платник податків сплатив у десятиденний термін без оскарження податкового повідомлення-рішення. Крім того, впродовж 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, платники податків можуть не нараховувати пеню при внесенні змін до податкової звітності внаслідок самостійного нарахування суми такого зобов’язання. Внесено зміни щодо надання податкових консультацій. В усній формі такі консультації надаватимуться контролюючими органами будь-якого рівня, а в письмовій або в електронній формі – лише контролюючими органами обласного та міжрегіонального рівня з обов’язковим розміщенням консультацій в 10-денний термін на сайті того контролюючого органу, який їх надав.

Також посадовець повідомив, що 12 жовтня 2015 року підписано Меморандум про партнерство та співробітництво між ДФС України та Радою бізнес-омбудсмена. Відповідно до Меморандуму сторони співпрацюватимуть у напрямі забезпечення прозорості діяльності органів державної влади, сприяння зниженню рівня корупції та запобігання недобросовісній поведінці стосовно суб’єктів підприємництва в Україні. Офіс бізнес-омбудсмена розробляє системні рекомендації щодо адміністрування податків та інших найбільш проблемних питань. Спільні групи експертів ДФС та офісу бізнес-омбудсмена працюватимуть за окремими напрямами, зокрема, щодо покращення адміністрування податків та удосконалення податкового та митного законодавства. Планується й залучення експертів до процесу реформування самої фіскальної служби.

В ході зустрічі наголошено, що на сьогодні в частині взяття на облік платників органами ДФС України реалізовано положення законодавства щодо започаткування бізнесу протягом 24 годин. Взяття на облік платників фаскальною службою здійснюється на підставі відомостей із Єдиного державного реєстру у день їх надходження. На кожне повідомлення із ЄДР у день надходження формуються дані про взяття на облік платника податків та платника єдиного внеску, які включаються до реєстру. Такі дані можна отримати через он-лайн сервіс отримання відомостей з ЄДР на сайті usr.minjust.gov.ua. Їх можна переглянути у режимі «Безкоштовний запит». Водночас на офіційному субсайті відомства щоденно оприлюднюються дані про взяття на облік платників податків та платників єдиного внеску із зазначенням його класу професійного ризику виробництва. Дана інформація доступна через банери «Дані про взяття на облік платників податків» та «Реєстр страхувальників».

 

Крім цього, розглядались питання, які найчастіше виникають у платників податків при поданні звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.Проінформовано про роботу Центру обслуговування платників та функціювання електронних сервісів, їх переваги та зручність.

Предстваники бізнес - спільноти відмітили, що зміни до Податкового кодексу мають базуватися на реально можливих ставках податків і зменшенні їх кількості. Необхідно змінити умови для розвитку підприємництва шляхом спрощення системи оподаткування, зменшення податкового тиску, створення рівних умов для підприємницької діяльності. Підприємці мають витрачати мінімум часу на податкові процедури, а максимум часу на розвиток своєї господарської діяльності.

 

Зустріч відбулась у форматі конструктивного діалогу, в ході якого, суб`єкти підприємництва отримали змістовні відповіді на поставлені ними питання.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.