ОДПІ
16:43, 20 березня 2015
875
0

Про дотримання вимог трудового законодавства йшлося за «круглим столом»

Про дотримання вимог трудового законодавства йшлося за «круглим столом»
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулося засідання «круглого столу» за участі представників органів місцевого самоврядування, малого та середнього бізнесу, фахівців податкової інспекції з питань наповнення дохідної частини бюджетів усіх рівнів, змін у податковому законодавстві та дотриманні вимог трудового законодавства.

В.о. начальника інспекції І.Рак зазначив, що зміни в податковому законодавстві направлені на вдосконалення системи адміністрування податків, розвиток підприємництва в країні та стабільне наповнення бюджету. Ознайомив присутніх з нововведеннями, які в основному формують місцевий бюджет, це – запровадження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, збільшення бази оподаткування податком на нерухоме майно, зміни в спрощеній системі оподаткування. Наголосив на змінах, внесених до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема щодо застосування РРО з 1 липня цього року платниками єдиного податку 3 групи та з 1 січня 2016 року – «спрощенцями» 2 групи.

Посадовець проінформував про цьогорічні надходження до бюджетів усіх рівнів. Так, за січень-лютий 2015 року до загального фонду державного бюджету надійшло 8172,6 тис. грн. податкових платежів, що на 251,1 тис. більше від планових призначень. До місцевої казни району зібрано 9772,8 тис. грн. податків, що на 537,5 тис. грн., або на 5,8% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. В розрізі основних платежів надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 5671 тис. грн., єдиного податку – 1951,7 тис. грн., плати за землю – 1691,3 тис. грн., акцизного податку – 170,6 тис. гривень.

Крім цього, обговорено питання дотримання вимог трудового законодавства. З початку року в податковій інспекції проведено 29 співбесід з керівниками підприємств та фізичними особами-підприємцями. За їх результатами 22 платники, з них 15 підприємців, підвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 18,2 тис грн. податку на доходи фізичних осіб. Звернуто увагу на запровадження нових штрафів за порушення трудового законодавства, які є фінансовими санкціями і накладаються незалежно від адмінштрафів. Зокрема, у разі допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення робітника на неповний робочий час у разі якщо він фактично працює повний робочий час, або якщо виплати здійснюються без нарахування й сплати єдиного внеску та податків, на працедавця накладається штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат на момент виявлення порушення (на сьогодні – 36540 грн.) за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, та ін.

 

Наприкінці заходу Ігор Рак висловив сподівання, що питання легалізації оплати праці знайде розуміння серед тих роботодавців, які не поспішають офіційно оформляти трудові відносини з найманими працівниками, та надав відповіді на запитання присутніх.

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.