ОДПІ
18:49, 28 березня 2016
889
0

Легалізація доходів - джерело наповнення місцевих бюджетів

Легалізація доходів - джерело наповнення місцевих бюджетів
Gazeta
Фото: НУС

Нещодавно керівник Золочівської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Роман Денис провів зустріч з головою Спілки підприємців Золочівського району Москалем О.Я. та головою громадської організації «Об`єднання підприємців самозахист» Легоцькою Т.М. з питаньлегалізації заробітної плати та дотримання вимог трудового законодавства.

Керівник інспекції зазначив, що питання виплатизаробітної плати в «конвертах», легалізація трудових відносин були і залишаються основними напрямами роботи Золочівської ОДПІ, які систематично обговорюються під час зустрічей із бізнес-спільнотою та громадськістю району. Фіскальною службою проводиться відповідна робота щодо контролю за дотриманням підприємствами та фізичними особами-підприємцями вимог податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам. Одним із додаткових резервів наповнення дохідної частини місцевої казни є підвищення рівня виплачуваної заробітної плати, руйнування схем мінімізації сплати податку на доходи фізичних осіб.

Р. Денис акцентував увагу на тому, що кожен працюючий громадянин має стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин, інакше це сприятиме розвиткові тіньових схем ухилення від сплати роботодавцями податків, і в результаті – відсутності стабільних надходжень до бюджету. Нагадав, що з 01.01.2016 року суттєво знижено навантаження на фонд заробітної плати для роботодавців. Єдина ставка єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (22%) застосовується як до заробітної плати, так і до інших доходів. Зниження єдиного внеску створило передумови, коли бізнес може підвищити зарплати своїм працівникам. Також наголосив, що формування місцевих бюджетів цього року здійснюється на новій податковій базі, а це зміни у вирахуванні податку на доходи фізичних осіб, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та єдиного податку.

Крім цього, посадовець запропонував представникам громадських організацій взяти участь у робочих групах з проведення інвентаризації суб’єктів господарської діяльності Золочівського району щодо сплати ними податків та зборів, які спрямовуються до місцевих бюджетів, за участю фахівців фіскальної служби, представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади району.

 

Учасники заходу наголосили на необхідності здійснення постійного діалогу між контролюючими органами та бізнесом, що надасть змогу не тільки вирішувати проблемні питання, а й бути проінформованими у новаціях законодавства.

ГДІ з питань організації роботи
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.