ОДПІ
13:17, 29 жовтня 2015
879
0

Заробітна плата в «конвертах» - позбавлення соціальних гарантій

Заробітна плата в «конвертах» - позбавлення соціальних гарантій
Gazeta
Фото: НУС

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, суб`єктів господарювання та держави ібезпосередньо впливає на рівень життя населення. Тож приховування громадянами своїх реальних доходів, виплата працедавцями заробітної плати в «конвертах» негативно впливає на наповнення бюджету, і як результат, на рівень життя незахищених верств населення.

Працівниками Золочівської ОДПІ постійно проводиться індивідуальна роз'яснювальна робота з підприємствами у напрямку погашення заборгованості при виплаті заробітної плати, підвищення її рівня, а також недопущення виплати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень. Так, з початку року проведено 97 співбесід з керівниками підприємств та фізичними особами-підприємцями. За їх результатами 91 платник, з них 47 юридичних осіб підвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 44,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 119,6 тис.грн. єдиного внеску.

 

Звертаємо увагу громадян, що варто вже зараз відстоювати свої конституційні права – вимагати від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин. Потрібно чітко усвідомлювати, що згода отримувати зарплату в «конвертах» позбавляє вас у майбутньому всіх соціальних гарантій.

Також нагадуємо, розмір мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2015 року становить 1378,0 гривень.

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.