ОДПІ
18:34, 14 грудня 2015
691
0

Про наповнення місцевої скарбниці йшлося за «круглим столом»

Про наповнення місцевої скарбниці  йшлося за «круглим столом»
Gazeta
Фото: НУС

 

 

 

 

В Перемишлянському відділенні Золочівської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулося засідання «круглого столу» за участі представників бізнес-спільноти, місцевих органів державної влади, Пенсійного фонду та фахівців податкової інспекції з питань наповнення дохідної частини державного, місцевих бюджетів та змін у податковому законодавстві.

На початку зустрічі заступник начальника Золочівської ОДПІ Богдан Комарницький ознайомив присутніх з підсумками роботи інспекції в напрямку забезпечення надходжень до бюджету. За його словами, на даний час робота інспекції направлена на стабільне та ритмічне наповнення бюджетів усіх рівнів, надання якісних послуг платникам податків. Так, з початку року Перемишлянським відділенням забезпечено надходжень до Державного бюджету в сумі 21,4 млн.грн., розрахункові показники перевиконано на 1,9 млн.гривень. До місцевих бюджетів зібрано 36,1 млн.грн., що на 3,9 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року та на 2,6 млн.грн.- від планових призначень. Основними джерелами надходжень місцевої казни були податок на доходи фізичних осіб – 22,0 млн.грн., єдиний податок – 4,8млн.грн., плата за землю – 4,2 млн.грн., акцизний податок – 3,1 млн. гривень. Також посадовець наголосив, щощороку на початку грудня фахівці податкової інспекції долучаються до проведення Всеукраїнського тижня права, оскільки одним з основних принципів діяльностіфіскальної служби є гарантування законності та правопорядку в системі оподаткування. З цією метою у Центрі обслуговування платників проводяться практикуми, «гарячі лінії», надаються консультаціїз питань реалізації прав людини та правозахисної діяльності в органах ДФС та інш.

Крім цього, обговорено питання виплати заробітної плати в «конвертах», підвищення розміру оплати праці найманих працівників. Звернуто увагу насвоєчасному поданні в територіальні органи ДФС повідомлень про прийняття працівників на роботу, запроваджені штрафів за порушення вимог трудового законодавства.

Також учасників заходупроінформовано прозапропоновані законопроекти податкових реформМіністерства фінансів України та Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. На думкуприсутніх, позитивним у двох законопроектах є намір зменшити рівень податкового навантаження на фонд оплати праці, що сприятиме легалізації трудових правовідносин між роботодавцями та найманими працівниками.

Зустріч відбулась у форматі конструктивного діалогу, в ході якого, суб`єкти підприємництва отримали відповіді на поставлені ними запитання.

 

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.