ОДПІ
09:51, 16 вересня 2015
624
0

Роздрібний продаж підакцизних товарів поповнив місцеві бюджети акцизним податком майже на 6 млн. гривень

Роздрібний продаж підакцизних товарів поповнив місцеві бюджети       акцизним податком майже на 6 млн. гривень
Gazeta
Фото: НУС

 

За вісім місяців 2015 року платники Золочівської ОДПІ перерахували до місцевих бюджетів Золочівського та Перемишлянського районів 5613,7 тис.грн. акцизного податку, з них на Перемишлянщині – 1959,0 тис. гривень.

Станом на 01.09.2015 року на обліку в податковій інспекції перебуває 207 суб`єктів господарювання, з них 127 фізичних осіб - підприємців, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції.

Нагадуємо, суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання паливо, пиво, а також алкогольні напої та тютюнові вироби є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів та сплачують такий податок за ставкою 5% від обсягу реалізованої продукції (з податком на додану вартість). Сплата здійснюється до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Звертаємо увагу, з 1 липня 2015 року пиво отримало статус алкогольного напою і його реалізація повинна відбуватись виключно за наявності ліцензії та реєстратора розрахункових операцій.

 

ГДІ з питань комунікацій

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.