ОДПІ
11:22, 01 липня 2015
952
0

Про адміністрування акцизного податку йшлося на проведеному семінарі

Про адміністрування акцизного податку   йшлося на проведеному  семінарі
nus
Фото: НУС

Нещодавно фахівці Золочівської ОДПІ Головного управління ДФС уЛьвівській області провели тематичний семінар для платників податків щодо порядку адміністрування акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

У ході зустрічі розглянуті питання порядку нарахування, сплати та заповнення декларації платника акцизного податку.

Особливу увагу було приділено законодавчим вимогам щодо відображення акцизного податку у розрахунковому документі (фіскальному чеку) реєстраторів розрахункових апаратів.

На завершення семінару платники податків отримали відповіді на запитання, які їх цікавили .

 

 

Що є базою оподаткування акцизним податком з роздрібної торгівлі тютюнових виробів?

Відповідно до пп. 14.1.106 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України максимальні роздрібні ціни – ціни, встановлені на підакцизні товари (продукцію) з урахуванням усіх видів податків (зборів). Акцизний податок з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включається до максимальної роздрібної ціни.

Максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) встановлюються виробниками або імпортерами товарів (продукції) шляхом декларування таких цін у порядку, встановленому ПКУ. Продаж суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.


Підпунктом 214.1.4 п. 214.1 ст. 214 ПКУ встановлено, що базою оподаткування акцизного податку є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі.


Позицію Державної фіскальної служби України при визначенні податкових зобов’язань з акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів при реалізації тютюнових виробів викладено у листі від 20.01.2015 № 1519/7/99-99-19-03-03-17.


Таким чином, базою оподаткування акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюнових виробів є вартість (з податком на додану вартість) таких тютюнових виробів. Слід зазначити, що роздрібна ціна тютюнових виробів не може бути більшою за максимальну роздрібну ціну таких тютюнових виробів, збільшену на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

 

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.