ОДПІ
09:57, 14 липня 2015
671
0

Порядок декларування акцизного податку

Порядок декларування акцизного податку
nus
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, що суб'єкти господарювання, які здійснюютьроздрібну торгівлю підакцизними товарами (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) подають звітність з акцизного податку відповідно до наказу Мінфіну України від 23.01.2015 №14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку".

Декларація складається та подається платником щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного періоду до податкової інспекції за місцем податкового обліку. При цьому суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами заповнюють лише розділ Ґ та додаток 6 до Декларації і подають їх до податкової інспекції за місцезнаходженням пункту продажу товарів. З метою правильного розподілення сум акцизного податку між місцевими бюджетами розділ Ґ (код операції Ґ2) та додаток 6 до Декларації пов'язані з кодами адміністративних одиниць відповідно до Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ).

Таким чином, декларація зазначеними вище платниками акцизного податку подається до контролюючого органу, що обслуговує адміністративно-територіальну одиницю (за кодом КОАТУУ), на якій розташовано пункт продажу підакцизних товарів, а саме:

- суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, які мають один або декілька пунктів продажу товарів, що знаходяться в одній адміністративно-територіальній одиниці, тобто за одним кодом КОАТУУ, зазначають адреси пунктів продажу товарів у графі 07 титульного аркуша Декларації та заповнюють додаток 6 до Декларації відповідно до цього коду КОАТУУ. При цьому до контролюючого органу, що обслуговує адміністративно-територіальну одиницю за вказаним кодом КОАТУУ, подається Декларація з одним додатком 6 до Декларації;

- суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, які мають декілька пунктів продажу товарів, що знаходяться у різних адміністративно-територіальних одиницях, тобто мають різні коди КОАТУУ, але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним контролюючим органом (наприклад, об'єднана ДПІ або міська ДПІ, яка обслуговує декілька районів міста), зазначають адреси пунктів продажу товарів у графі 07 титульного аркуша Декларації та заповнюють додаток 6 до Декларації окремо за кожним кодом КОАТУУ. При цьому до одного контролюючого органу, що обслуговує відповідні адміністративно-територіальні одиниці з різними кодами КОАТУУ, подається одна Декларація з відповідною кількістю додатків 6 до Декларації;

- суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, які мають декілька пунктів продажу товарів, що знаходяться у різних адміністративно-територіальних одиницях, тобто мають різні коди КОАТУУ, при цьому кожна адміністративно-територіальна одиниця обслуговується окремим контролюючим органом, подають до такого контролюючого органу, що обслуговує відповідну адміністративно-територіальну одиницю за місцем продажу підакцизних товарів (кодом КОАТУУ), окрему Декларацію з відповідною кількістю додатків 6 до Декларації. У графі 07 титульного аркуша до конкретної Декларації зазначаються адреси пунктів продажу товарів, які відносяться до певної адміністративно-територіальної одиниці (коду КОАТУУ).

Сплата сум акцизного податку здійснюється до місцевого бюджету адміністративно-територіальних одиниць, де розташовані пункти продажу підакцизних товарів. Ставка податку - 5 %від вартості підакцизних товарів (з податком на додану вартість).

 

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.