ОДПІ
16:16, 19 тра 2015
915
0

Акцизний податок – джерело наповнення місцевого бюджету

Акцизний податок – джерело наповнення місцевого бюджету
Gazeta
Фото: НУС

За чотири місяці 2015 року платники Золочівської ОДПІперерахували до місцевої скарбниці Золочівщини 1409,33 тис. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, з ниху квітні – 504,2 тис. гривень.

Станом на 01.05.2015 року на обліку в податковій інспекції перебуває 128 суб`єктів господарювання, з них 71 фізична особа - підприємець, які здійснюють реалізацію підакцизноїпродукції.

 

Нагадуємо, що суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання паливо, пиво, а також алкогольні напої татютюнові вироби є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів та сплачують такий податок за ставкою 5% від обсягу реалізованої продукції (з податком на додану вартість).Сплата здійснюється до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Детальні роз’яснення щодо порядкудекларування акцизного податкунадалі в листі ДФС України від 23.02.2015 № 6036/7/99-99-19-03-03-17 .

 

Шановні платники податку, не забувайте виконувати свій конституційний обов`язок – своєчасно сплачувати належні платежі до бюджету.

Шановні громадяни, зробіть свiй внесок для покращення економiчної стабiльностi нашого міста та району. Пам`ятайте, що надходження від сплати податкових платежів, зокрема акцизного податку залежать і від вас. Для цього потрібно зовсім мало - вимагати чек за кожну покупку. Отриманий чек за придбані алкогольні, тютюнові вироби чи нафтопродукти є доказом, що кошти не пішли на фінансування тіньової економіки, а повернулись у виглядіакцизного податку у бюджет сільської, селищної чи міської ради. Адже саме від сумлінної сплати податків залежить благоустрій нашого краю.

 

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.