ОДПІ
17:23, 26 січня 2015
790
0

Про формування бюджету та використання податкових нововведень на зустрі

Про формування бюджету та використання податкових                      нововведень на зустрі
Gazeta
Фото: НУС
      Нещодавно відбулась зустріч  Голови комісії з проведення реорганізації Золочівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Львівській області, начальника інспекції Ольги Первухіної з  представниками органів місцевого самоврядування Золочівського району щодо формування місцевих бюджетів на 2015 рік в умовах дії нового Податкового кодексу.

      Керівник  інспекції зазначила, що відповідно до Закону України від 28.12.2014 №71-VIII скорочено кількість податків, зборів і платежів, які формують дохідну частину місцевих бюджетів, змінено нормативи зарахування окремих видів доходів у розрізі бюджетів, порядок адміністрування деяких податків і платежів. Зміни до Бюджетного кодексу розширюють права місцевих органів влади, в першу чергу в частині самостійності прийняття рішень із формування та використання бюджетних коштів.

   Посадовець  розповіла  про основні зміни податкового законодавства, зокрема, запровадження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів у роздрібній торгівлі,  про особливості нарахування та сплати податку на нерухоме майно,  єдиного податку, податку на доходи фізичних осіб, плати за землю.  Проінформувала, що відповідно  до  Закону N 71 органи місцевого самоврядування обов'язково встановлюють єдиний податок та податок на майно (в частині транспортного податку та плати за землю) і вирішують питання щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору. До повноважень сільських, селищних, міських рад належить встановлення у межах, визначених Податковим кодексом, ставок акцизного податку з реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Розмір ставки -5 % від вартості  реалізованих підакцизних товарів (з податком на додану вартість). Крім цього, радам необхідно прийняти рішення про скасування збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, оскільки з 1 січня 2015 року такий місцевий збір не справляється. Щодо ставок єдиного податку І і ІІ груп (ФОП-підприємців) , то органи місцевого самоврядування  можуть їх переглянути, і до 15 липня 2015 року офіційно оприлюднити прийняті рішення.  Для справляння  єдиного податку з юридичних осіб ( платники 3 і 4 груп) рішення не потрібні, оскільки ставки податку визначені Податковим кодексом. 

      На завершення заходу  Ольга Первухіна  відповіла на запитання присутніх  івисловила вдячність за розуміння  та  тісну співпрацю .

              

 Ольга Первухіна, голова комісії з проведення реорганізації

Золочівської ОДПІ ГУ Міндоходів  у

Львівській області, начальник

Золочівської ОДПІ ГУ Міндоходів  у

Львівській області                                                                            

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.