Політика
22:26, 07 вересня 2014
2474
0

Проводиться добір Кадрів для служби у військових прокуратурах

Проводиться добір   Кадрів для служби  у військових прокуратурах
Admin
Фото: НУС

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» від 14.08.2014 передбачено створення в Україні військових прокуратур.

На даний час нагально постало питання про укомплектування військових прокуратур кваліфікованими кадрами.

Відповідно до вимог вказаного Закону, військовими прокурорами і слідчими призначаються громадяни з числа офіцерів, які проходять військову службу або перебувають у запасі і мають вищу юридичну освіту, а в окремих випадках за наказом Генерального прокурора України на посади прокурорів та слідчих військових прокуратур можуть бути призначені особи, які не є військовослужбовцями і не перебувають у запасі та відповідають вимогам до осіб, які призначаються на посади прокурорів або слідчих.

У зв’язку з цим, для служби у лавах військових прокуратур запрошуються патріотично налаштовані громадяни, які відповідають вищевказаним вимогам та придатні за станом здоров’я проходити службу військовими прокурорами та слідчими.

Посади військових прокурорів та слідчих і відповідні їм військові звання включаються до переліку військових посад.

Військовослужбовці військових прокуратур у своїй діяльності керуються Законом України «Про прокуратуру» і проходять військову службу відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та інших законодавчих актів України, якими встановлено правові та соціальні гарантії, медичне, пенсійне та інші види забезпечення, передбачені законодавством для осіб офіцерського складу Збройних Сил України.

Окрім цього, на військовослужбовців військових прокуратур поширюються усі передбачені Законом України «Про соціальний правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», іншим законодавством про військову службу соціальні та правові гарантії, якими встановлюються також підвищені розміри грошового забезпечення.

З огляду на викладене та зважаючи на зростаючу повагу громадян України до професії захисника держави, повідомляю, що бажаючі вступити на службу в органи військових прокуратур можуть звернутись у прокуратуру Золочівського району для заповнення анкети та підготовки відповідних документів, які скеровуватимуться для розгляду та вирішення питання про працевлаштування у кадрові підрозділи вищестоящих прокуратур.

  Л. Процак, прокурор Золочівського району Львівської області,

радник юстиції

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.