Політика
01:53, 10 серпня 2014
1372
0

Якби сини всіх високопоставлених чиновників україни служили, ато завершили б набагато швидше

Якби сини всіх високопоставлених   чиновників україни служили, ато завершили б набагато швидше
Admin
Фото: НУС

Діти народних депутатів, міністрів, великих чиновників сьогодні також повинні бути на передовій, там, де боронять Україну тисячі простих хлопців. Ці слова ми чули від багатьох людей. Та хто з дітей сучасних українських політиків зголосився до лав Нацгвардії? Добровольцем до Національної гвардії України записався син Сергія Пашинського, Антон. У Нацгвардії служить і син міністра оборони Михайла Коваля, Володимир. На початку травня до армії мобілізували сина Анатолія Гриценка, 35-літнього Олексія. Олексій Гриценко, один з організаторів і активістів Автомайдану. У травні був мобілізований та служив офіцером-зенітником в авіаційній частині у Бродах. Зараз бере участь в АТО, під Слов‘янськом. Гриценко-молодший навіть не думає повертатися з Донбасу без перемоги.

Батьківська настанова була короткою: «Держава довірила тобі зброю – захищай країну гідно!»

Сам екс-міністр оборони вважає, що якби сини всіх високопоставлених чиновників України служили, АТО завершили б набагато швидше.

Анатолій Гриценко також зазначає, що в нинішній ситуації в Україні має бути єдність. «Якщо війна, то для всіх. Не може бути такого, що дорослі сини високопоставленого керівництва десь осторонь, а інші – на передовій».

Лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко не раз, виступаючи на телебаченні, радив під час нової хвилі мобілізації до Збройних Сил врахувати попередні помилки і більш відповідально ставитися до вибору призовників.

«Раджу зараз всім воєнкомам врахувати уроки і не повторити помилок перших хвиль мобілізації, коли просто призивали всіх підряд. Нам треба призивати насамперед тих, хто має досвід участі у бойових діях, миротворчих місіях, тих, хто проходили повноцінну бойову підготовку. І призивати не взагалі, а за тими військовими спеціальностями, які зараз затребувані в зоні АТО, і на ту техніку, яка є зараз в бойовому складі», – наголосив політик в ефірі телеканалу ЗІК.

За його словами, мобілізація потрібна зараз не тільки для проведення ротації військових. «Ми знаємо, що плани Путіна далекосяжні і коли він спустить гачок і розгорне широку воєнну кампанію, знає тільки він сам. Тому треба бути готовими і мати повноцінний підготовлений резерв», – підкреслив Гриценко.

Усі ми розуміємо, що зона АТО сьогодні – це місце, де народжується нова Україна. Там гинуть нав’язані стереотипи і формується нація. Військовослужбовці української армії, ризикуючи власним життям, виконують завдання в зоні АТО, захищають свою країну і українських громадян від ненаситного російського ворога.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.