Політика
23:59, 17 тра 2014
1409
0

Анатолій Гриценко – чесний патріот, мужня і рішуча людина

Анатолій Гриценко – чесний  патріот, мужня і рішуча людина
Admin
Фото: НУС

«Не час для експериментів. Президентом і Верховним головнокомандувачем має стати Анатолій Гриценко – чесний патріот, мужня й рішуча людина. «Чи діждемося Вашингтона з новим і праведним законом?» – запитував Тарас Шевченко. Саме полковник Вашингтон розпочав визволення своєї країни, а потім очолив Континентальну армію, що змусила англійців капітулювати. Саме він став згодом президентом і батьком нації. Якщо не діждемося вітчизняного Вашингтона, боюся уявити, яку ціну можемо заплатити…»

Тарас СТЕЦЬКІВ

Про кандидата на пост президента України на дострокових виборах 25 травня 2014 року, лідера політичної партії «Громадянська позиція», Анатолія Степановича Гриценка, про його передвиборну програму, про ініціативи щодо врегулювання нинішньої складної ситуації в Україні розповідає читачам газети «Наша українська справа» довірена особа кандидата, підполковник у запасі Василь Іванович Курпіта.

– Я народився в селі Вороняки у 1970 році. Був вихованцем військового оркестру військової частини 3350. Закінчив Владикавказьке вище військове командне училище. В армії прослужив від командира взводу до командира батальйону. У 2010 році звільнений в запас у званні підполковника. Одружений, виховую трьох дітей. Проживаю у селі Вороняки. Добре знаю, які зміни відбувалися у Збройних силах України, коли А. Гриценко очолював Міністерсто оборони України, а привели мене в команду кандидата професор "Львівської політехніки" М. В. Лобур (був довіреною особою Гриценка на попередніх виборах) та І. П. Яворський.

– Програма кандидата. Наскільки реальним для виконання є такий документ, над яким часто перед виборами ретельно працюють команди кандидатів?

– Будемо відвертими, людям зараз не програми потрібні. Хтось ті розлогі тексти після виборів згадував? Звітував? Наш кандидат переконаний, що людям зараз інше потрібно – впевненість, що після виборів їхнє життя стане безпечним і кращим. Що їх знову не обдурять. Що про людей не забудуть до наступних виборів. Що дане на виборах слово – Президент триматиме, а обіцяне – виконає. От це головне, а не програми з солодкими популістськими гаслами. На посту Президента Анатолій Степанович Гриценко виконуватиме програму нашої партії «Громадянська позиція».

А те, що він уміє і може дотримати слова, не раз доводив впродовж усього життя. Адже Гриценко – офіцер. І як офіцер завжди тримає слово. Завжди говорить правду, навіть, якщо вона гірка і не всі її хочуть чути. Офіцер природно турбується про людей і захищає їх від несправедливості. Для офіцера відповідальність, честь і гідність – не пусті слова. В них – глибинний смисл та життєва цінність. Ніколи не розмінював честь – на посади, не вимірював гідність – сумою грошей.

Так вчили Анатолія батьки, вчителі й командири, так він виховує своїх дітей – двох синів і двох доньок. У цьому ми могли пересвідчитись навіть тоді, коли син Гриценка Олексій, активіст Майдану, потрапив у полон до «зелених чоловічків» у Криму.

Анатолій Степанович вважає за честь той факт, що тисячі людей, цивільних і військових, постійно дзвонять і пишуть, звертаються за підтримкою і порадою. А з початком російської агресії – особливо, практично цілодобово. Чому звертаються до нього, хоч зараз не має ні посад, ні повноважень? Довіряють, бо людей не зраджував ніколи. А ще тому, що справжній, відкритий і доступний, за охоронцями й піарниками від людей не ховається.

– Якщо можливо, розвійте сумніви частини виборців щодо обрання на пост Президента України військового…

– Переконаний, що нинішній Україні чесність, слівність, мужність, досвід офіцера, громадського діяча, народного депутата України кількох скликань Анатолія Гриценка як Президента, просто необхідна. Бо стан усіх сфер нашого життя доведений до краю прірви, з якої вибратись, ох, як непросто. Наш кандидат має гідну освіту, отриману в Україні та за кордоном. Читав лекції в Гарварді. Кандидатську дисертацію писав сам, не купував. Має досвід роботи з громадським сектором – свого часу Центр Разумкова під керівництвом А. Гриценка став найпотужнішим аналітичним центром у Центральній і Східній Європі.

 

 

 


Точно знає, що економіку України можна підняти з руїн і досить швидко. І знає, як це зробити. Переконаний, що не можна півдня робити реформи – і потім півдня красти. Йому легко проводити люстрацію й долати корупцію – сам по життю хабарів не брав і не давав. Ніколи!

За спиною не має олігархів, тому легко зруйнувати їхні монополії і створити рівні для всіх підприємців умови ведення бізнесу.

Незалежний суд, захищена власність, доступні кредити і стимулюючі податки – в цьому запорука успіху бізнесу і росту його капіталізації, а не в корупційних тендерах, непрозорій приватизації і бюджетних «схемах». В команді Гриценка не потрібні підлабузники і творці «схем» – потрібні професійні й моральні люди, здатні мати власну думку, але спільну мету.

Безальтернативною є вимога відокремити бізнес від влади, змусити чиновників жити на зарплату. Зробити йому це легко – бо сам не має ні бізнесу, ні офшорних компаній, ні зарубіжних рахунків.

Країну можна захистити від ворога, навіть, якщо у ворога армія сильніша.

Можете бути впевненими: під керівництвом Анатолія Гриценка Україна не втратила б Крим, свою зброю ворогу – не здала б!

– Безперечно, сьогодні кожен виборець вимірює рівень відповідальності кандидата на пост Президента України його позицією щодо врегулювання ситуації в країні, що її прості люди оцінюють не інакше, як «війна».

– Кандидат на пост Президента України, лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко вважає неприпустимою зупинку антитерористичної операції на сході України. Про це він заявив на прес-конференції у Львові. «Про зупинку АТО не може бути й мови. Її треба завершити і завершити успіхом. Жодна країна світу не дозволить, щоб на її території були диверсанти з інших держав, була зброя з інших держав, з’являлися прапори інших держав, захоплювали державні будівлі, вбивали, катували і викрадали людей… Як можна зупинити АТО в умовах, коли є терористи? Її треба завершити. Вона абсолютно законна і проводиться в рамках закону про антитерористичну діяльність», – зазначив Анатолій Степанович.

– Останні ініціативи Анатолія Гриценка щодо позбавлення Росії права брати участь у світових футбольних баталіях видаються навіть дещо радикальними.

– Дозвольте з вами не погодитись. Анатолій Степанович переконаний, що російський народ, в тому числі й російські футбольні вболівальники, повинні усвідомлювати свою відповідальність за агресію російської держави. Саме тому він публічно звернувся до президента ФІФА Йозефа Блаттера з пропозицією позбавити російську футбольну збірну права участі в Чемпіонаті світу 2014 року і відібрати у них право проводити Чемпіонат світу 2018 року. Він вважає, що, у відповідь на агресію з боку Путіна, на грубе порушення міжнародного права, за яким вбивства, окупація, дестабілізація не тільки в Україні, а й в Європі і, у перспективі, в усьому світі, це було б справедливим рішенням. Організовано збір підписів, вже зібрано близько 16 тисяч. Коли вийдемо на рівень 100 тисяч, А. Гриценко, спираючись на цю громадську думку, письмово звернеться до пана Блаттера. Ми знаємо позицію ФІФА, що футбол поза політикою. Але футбол не був і не буде поза мораллю й поза міжнародним правом. Не можна робити вигляд, що нічого не відбулося.

Анатолій Степанович ще два місяці тому перед західними партнерами виступив з певною ініціативою. Її умовно можна назвати: «Зачинити Росію на замок» – припинити видачу закордонних віз громадянам РФ, а тим, кому вже видали, забороняти виїзд за кордон, окрім окремих випадків. В той час, коли їхня держава проводить агресію, громадяни Росії не повинні проводити бізнес-ланчі в Європі й відпочивати на курортах. Російське суспільство не повинно бездумно підтримувати цю сатанинську, деструктивну політику Путіна».

Розмовляла
Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.