Політика
01:52, 16 тра 2014
1130
0

ЦВК відновила Оробець кандидатом в мери Києва

ЦВК відновила Оробець кандидатом в мери Києва
Admin
Фото: НУС

ЦВК одноголосно відновила Оробець як кандидата в мери і в депутати Київради на чолі списку партії "Нове життя".

Центральна виборча комісія (ЦВК) відновила Лесю Оробець кандидатом на посаду міського голови Києва. Про це стало відомо в ході засідання ЦВК.

Так, рішенням ЦВК було скасовано постанову Київської міської виборчої комісії від 13 травня 2014 р.

Сама Оробець на своїй сторінці в Facebook написала, що ЦВК одноголосно відновила її як кандидата в мери і в депутати Київради на чолі списку партії "Нове життя".

Нагадаємо, раніше заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що Центральна виборча комісія може переглянути рішення територіальної виборчої комісії про зняття з виборчих перегонів в Києві Лесі Оробець та Івана Салія. "ЦВК наділена повноваженнями за власною ініціативою переглянути певні рішення територіальних виборчих комісій, якщо такі рішення не суперечать законодавству України", - зазначив він.

"В тому випадку, якщо ми на засіданні встановимо факт порушення з боку ТВК про скасування реєстрації двох кандидатів, то, на мою думку, ЦВК тоді прийме рішення про скасування постанови ТВК", - додав Магера, зазначивши, що рішення ЦВК має бути не пізніше п'ятниці.

Нагадаємо, 14 травня Оробець заявила, що територіальна виборча комісія зняла її кандидатуру на посаду мера Києва кандидатуру в депутати Київської міськради від партії Нова життя. "Формальною підставою було те, що в мери я іду як самовисуванець і як безпартійна очолюю партійний список", - повідомила народний депутат.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.